Srbija Vesti

Pokušaj hapšenja Petra Đurića: Znate šta su uradili mom ocu, a evo šta rade nama živima

Petar Đurić, sin pokojnog slikara Ljubiše Đurića, koji je javnosti postao poznat tokom letošnjeg protesta kada je uzviknuo: “Ćale, ovo je za tebe” i objasnio da je njegov otac umro jer nije na vreme priključen na respirator, pretrpeo je tokom jučerašnjeg dana (15. decembar) neprijatnost u beogradskom naselju Karaburma.

Prema njegovim navodima za Direktno.rs, policija je pokušala da ga privede, a sumnja da je to bio znak odmazde zbog podrške uhapšenom Srđanu Žuniću.

– Juče sam podržao Srđana Žunića, dečka kog su uhapsili ispred Predsedništva zbog organizovanja onlajn protesta. Otišao sam ispred Policijske stanice u Majke Jevrosime kako bih mu pružio podršku. Kada je pušten iz stanice, ja sam se vratio kući i ništa se nije dogodilo do jutros, dok nisam iz Njegoševe krenuo na Karaburmu da vidim ženu i sina – rekao je Đurić, opisavši kako su izgledali momenti neprijatnosti sa policijom.

– U jednom trenutku primetio sam crni “punto” koji ide za mnom. Kada sam došao negde do stadiona OFK Beograda, najpre se stvorila jedna saobraćajna patrola, a onda još tri, gde su blokirali ulicu kako bi me zaustavili. Tada je taj “punto” koji je išao iza mene prošao i više me nije pratio. Ekipe saobraćajne policije su me legitimisale i rekli su mi da će me preuzeti njihove kolege iz Starog grada. Pokušali su da me nabede da sam bežao od patrole, što nije istina. Istog momenta sam stao čim su upalili rotaciono svetlo – rekao je Đurić.

Petar Đurić je ubeđen da su pokušali da ga privedu zbog podrške Žuniću, kao i zbog njegovog poznatog stava protiv režima.

– Logično da je to odmazda zbog onog juče što sam se stvorio ispred Majke Jevrosime i podržao uhapšenog momka koji se protivi aktuelnoj vlasti. Sada kreće odmazda i na mene i na porodicu. Znate dobro šta su uradili mom ocu, a evo šta sada rade nama živima.

Prema njegovim rečima, kada je izvadio telefon i počeo da snima lajv na društvenim mrežama, rekavši u jednom momentu policajcima da će večeras imati proteste, što ispred stanice, što ispred Skupštine, policija se povukla.

– Zahvaljujem se i građanima koji su počeli da snimaju taj prizor i da mi pružaju podršku. Nakon toga su se udaljili, vratili su mi dokumenta i to je to – zaključio je Đurić.

Vlast se nudila da sahrani “ćaleta”, ali Petar da zaćuti

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


27 Shares
Share via
Copy link