Magazin

Petar Božović spustio Zoranu Mihajlović: Ma zabole me bre za laptop, hoću čistu zemlju!

petar-bozovic

Gostovanje slavnog glumca Petra Božovića u emisiji “OKO Magazin” na RTS izazvalo je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Pre više od četiri decenije, kao mlad glumac, rekao je da može da igra samo onda ako oseća da učestvuje u nečemu što znači.

Od tada do danas, sve u čemu je igrao nešto znači u našoj kulturi. Bio je Nikola Tesla, ekranizovao je Njegošev „Gorski vijenac“, nastupao na skoro svim scenama beogradskih pozorišta, a ko voli monodramu pamti njegova tumačenja stihova Matije Bećkovića.

Božović je angažovan za zaštitu prirode u Srbiji, ali ne politički i ideološki, piše portal Nova.rs.

– Evo sad ova borba protiv nesrećnog litijuma… Pa to je zlo. Ne moram ja to da kažem, postoje svedočanstva, i to strašna svedočanstva na zemljinoj kugli šta su uradili ti Riotinti. Pa uzmite Gvineju, oni dođu, raskrče…

Narod se pobuni, oni naravno potplate svoje, imaju svoju privatnu vojsku i izbije građanski rat. Evo, šta su uradili sa Madagaskarom.

To divno ostrvo ocepilo se od Afrike i na njemu ostalo životinje, biljke… Sad se sve to ruši, uništava… Glad, beda, jad.

Uništi se zemlja, a kad se zemlja uništi, onda ti ne treba ništa više. Ne trebaju mi nikakva dokumenta koja će oni doći, ovi naši foliranti.

mihajlović
Foto: Fonet

Što kaže ova gospođa Mihajlović: „Onda bacite ove telefone i laptopove“. Ma zabole me, bre, za laptop i ovo, hoću zemlja da mi bude čista za budućnost naše dece, bre.

Ej, šta je vama? Hoćete da uništite Drinu, Zasavicu. Tamo se pojavio dabar posle 15 godina – ispričao je, između ostalog, slavni glumac, a potom odgovorio na pitanje da li razmišlja da neko može da ga svrsta u političku opciju ili ga baš brga za to.

– Ma, to su stara sredstva, već se pojavilo „strani plaćenici“. Pa cela Srbija je strani plaćenik. Ovaj protektorat gde mi živimo, da li neko treba da mi plati da idem da se borim za svoju zemlju čistote?

Svaki pokušaj unutar tog pokreta bio bi katastrofalan da se tu uopšte politizira. Jedina politika je da spasimo Srbiju da nam je ne zagade i spasivo vodu i našu decu. Ništa drugo. Malo li je? – ispričao je glumac.

Srbija u dokumentima EU označena kao “zona žrtvovanja” zbog kompanije Rio Tinto i iskopavanja litijuma

OGLAS

7.5K Shares
7.5K Shares
Share via
Copy link