Magazin Srbija

Država ostavila gorštake sa Peštera na cedilu: Na rukama nosili preminulog, a bolesna starica zarobljena u planini

Za meštane pešterskih sela ovo je izuzetno teška zima, jer je osim pod snegom skoro potpuno provode i bez električne energije.

Porodica Filurija iz sela Vrbnica na Pešterskoj visoravni ovu zimu pamtiće zauvek.

Izgubili su glavu porodice, ali u najtežem mogućem periodu, jer sneg koji je napadao blokirao je put, pa su pokojnika sahranili nakon tri dana i to noseći ga na leđima do seoskog groblja.

Da nevolja nikad ne ide sama potvrđuju upravo ovi Pešterci, jer se sada razbolela i majka do koje ne može stići medicinska pomoć, opet zbog – nepristupačnog puta.

– Očajni smo, juče su dolazili da čiste, probijeno je samo nekoliko metara puta a onda se čistač okrenuo i otišao. Majka nam je u postelji od pre tri dana i ne verujem da će lako preživeti, bukvalno se bori sa životom.

bolesna-baka-sjenica
FOTO: RINA

Da je mašina juče pročistila put kao što je trebalo verovatno bi uspeli da je iznesu iz ove nedaće do lekara u Sjenicu.

– Ovako smo nemoćni, dežuramo pored njenog kreveta i čekamo kad će da izdahne – rekao je Dragan Filurija.

Zavejani gorštaci mole za pomoć, jer ne mogu sami da prevaziđu ovako tešku situaciju, a razloge zbog kojih čistač nije očistio put okarakterisali su kao neverovatne, prenosi Kurir.

15 fotografija Kanađana koji se bore sa rekordnim snegom su kao montirane

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

26 Shares
Share via
Copy link