Koronavirus Srbija

Više od 500 penzionera je kažnjeno zbog kršenja mera Vlade

Mere zabrane i ograničenja kretenja su uvedene 21. marta. Do danas su prekršajne sudije izrekle 1049 novčanih kazni, čime se u državni budžet slilo više od 50 miliona dinara.

Najviše kazni bilo je 29. marta – čak 207, u ukupnom iznosu od 10,3 miliona, pišu Novosti, a prenosi 021.rs

Pred sudijama se dnevno nađe po stotinak i više ljudi koji krše policijski čas, kao i po šezdesetak starijih od 65, koji ne poštuju zabranu kretanja. Policija pojedince zatiče na ulici i po više puta, a ima čak i onih koji beže iz samoizolacije baš u vreme policijskog časa.

Zbog kršenja popodnevne i noćne zabrane kretanja dosad je procesuirano 542 ljudi, zbog kršenja naredbe o ograničenju kretanja starijih od 65 godina njih 506 i troje za šetanje po parku ili rekreativnoj površini.

I dok oni koji se oglušuju o ove mere države za sprečavanje širenja virusa korone plaćaju visoke kazne, građani koji ne poštuju samoizolaciju završavaju u karantinima pri posebnim pritvorskim jedinicama u Požarevcu, Vršcu i Pirotu. U utorak ih je bilo 138. Najviše u Zabeli – 61.

Među pritvorenicima koji su u utorak dospeli u Zabelu našao se i dvadesetogodišnji A. V. iz Negotina, kog je policija uhapsila u Svilajncu. Ne samo da ga prilikom kontrole nije pronašla na kućnoj adresi, već je A. V. kršio i policijski čas.

Ovaj Negotinac zvanično se nalazi u samoizolaciji od 15. marta, kada je došao iz Beča. Osim što mu je određen jednomesečni pritvor zbog oglušenja o nalog da boravi u kući, protiv njega je podneta i prekršajna prijava zbog kršenja mere zabrane kretanja.

Izvor: 021.rs

Od Italije do Indije: Koje zemlje su uvele zabranu kretanja 24 sata?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

32 Shares
Share via
Copy link