Magazin Srbija

Patrijarh Porfirije slušao Konstraktu i zamislio se nad pobedničkim tekstom

patrijarh konstrakta

Patrijarh srpski Porfirije nije odoleo trendu, pa je i on komentarisao Konstraktinu pesmu In Corpore Sano, koja će Srbiju predstavljati na takmičenju za pesmu Evrovizije.

Komentarišući stih „I šta ćemo sad“, ocenio je da Crkva – koja nije ni staromodna ni moderna, već savremena – „daje mogućnost svakome ko traga za smislom svoga postojanja u istoriji i večnosti“ za „odgovore na najdublja suštinska pitanja“.

– Ovih dana u jednoj pesmi čuo se stih: Šta ćemo sad? Ja sam i čitavu pesmu i taj stih razumeo na sledeći način: pokušavamo da budemo savršeni spolja – slavni, lepi, moćni, bogati i tako dalje, a onda dođe jedan mali kvar u našem životu. Dođemo u graničnu situaciju, kako to kažu mudri ljudi danas, i onda shvatimo da od svega toga spolja nema nikakve pomoći – naveo je patrijarh u besedi povodom Nedelje Pravoslavlja u hramu Svetog Save na Vračaru.

– Crkva je zato ne samo savremena, nego večna, jer odgovara na večna pitanja i daje mogućnost svakome ko traga za smislom svoga postojanja u istoriji i večnosti. Daruje tu večnost – rekao je patrijarh.

On je, kako se navodi u saopštenju Informativne službe SPC, poručio da „Crkva niti je staromodna, niti je moderna“ već „uvek aktuelna, uvek odgovara, daje mogućnost onome koji traži istinu, koji čezne za večnošću, za ljubavlju“.

– Do nje se u Hristu i Hristom dolazi. Ona daje mogućnost da svako dobije odgovor na svoja suštinska, najdublja pitanja – naveo je patrijarh Porfirije.

Izvor: FoNet

Glumica zgrožena Konstraktinom pesmom: Jeza me podilazila kad sam to slušala

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

147 Shares
147 Shares
Share via
Copy link