Ljubimci Magazin

Pas pojeo više od 30 božićnih medenjaka sa kesama i nekim čudom ostao živ

Da nije pametno ostaviti psa u blizini bilo kakve hrane dokaz je priča koja nam dolazi iz Engleske. Pas Marley je bio nevaljala kuca ovog Božića i samo zahvaljujući dobroj reakciji veterinara i pravom čudu ostao živ.

Marley je zamalo uginuo nakon što je pojeo ukrase za jelku napravljene od medenjaka. Vlasnica Rachael Bulmer iz Bournemouth-a je brzo odvezla sedmogodišnjeg Marleya u Bolnicu za ljubimce PDSA u Dorsetu. Zahvaljujući njenoj brzoj reakciji uspela je da ga održi u životu!

Labrador je podvrgnut hitnim operacijama. Urađene su mu dve operacije jer je pojeo više od 30 domaćih božićnih medenjaka, prenosi Djole.dog.

pas-medenjaci

 

Rachael je rekla: „Pekla sam ukrase sa đumbirom i ostavila ih u poklon-vrećicama na kuhinjskom pultu, spremne da se posluže kao božićne poslastice. Mislila sam da sam ih ostavila na sigurno, ali kad sam primetila da ih više nema, odmah sam znala ko ih je uzeo.“

 

Marleyu tokom godina nije bilo strano da jede stvari koje ne bi smeo i obično je to prolazilo bezazleno. „Ali ovaj put je počeo da se ponaša čudno i izgledao je kao da je u šoku. Bio je bolestan,” objašnjava Rachael.

Tokom operacija koje su trajale tri sata, veterinari su uspeli da uklone 34 ukrasne trake koje su bile pričvršćene za ukrase, a koje su mogle da izazovu potencijalno fatalnu blokadu.

Stariji veterinar Asofe Clanci je rekao:,,To su bile dugotrajne, visoko rizične operacije. Marleyeve šanse da preživi noć izgledale su loše, pa je prebačen na kliniku Vets Now, kako bi mogli da ga nadgledaju preko noći.”

Srećom, nakon četiri dana, on se oporavio i mogao je da krene kući.

Pas koji sam kupuje hranu u kantini je najveća zvezda kampusa (FOTO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

323 Shares
323 Shares
Share via
Copy link