Magazin Svet

Muškarac dobio paralizu lica jer je bez prestanka gledao SP u Kataru 7 dana za redom

modric-orsato
Foto: Getty

Jedan 26-godišnji muškarac iz Kine dobio je paralizu lica, nakon što je proveo nekoliko noći gledajući fudbalske utakmice Svetskog prvenstva u Kataru i to cele sedmice!

Svetsko prvenstvo je uvek uzbudljivo vreme za sve ljubitelje fudbala širom sveta, ali praćenje Mondijala ogroman je izazov, naročito tokom grupne faze takmičenja, a još više kada je zemlja domaćin u različitoj vremenskoj zoni.

Međutim, ima nepokolebljivih navijača koji će žrtvovati san noćima zaredom kako bi bili sigurni da ne propuste slučajno nijednu utakmicu.

Nažalost, to može uzeti užasan danak na zdravlje osobe, kao što je nedavno saznao 26-godišnji muškarac u Kini, prenosi portal Zanimljivosti dana.

Mladić Cao, kineski fudbalski navijač iz Vuhana, u provinciji Hubej, nije želeo da propusti ni jednu utakmicu na Svetskom pa je uz ekran proveo ne ne jednu noć, već celu sedmicu.

Nakon toga završio je u bolnici sa paralizom lica.

Iako se Kina nije čak ni kvalifikovala za ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Kataru, Cao je odlučio da se posle posla vozi pravo kući i gleda utakmice od 18 časova do 6 časova ujutru, a zatim da ide na posao nekoliko sati kasnije.

Ovaj 26-godišnji muškarac je nekoliko dana bio dobro, ali nije prošlo mnogo vremena pre nego što je počeo da primećuje da nedostatak sna uzima danak na njega. Ali tada je već bilo kasno po njegovo zdravlje!

– 30. novembra sam spavao dva sata nakon što sam odgledao meč, a kada sam se probudio, osećao sam se izuzetno umorno. Nisam mnogo razmišljao o tome i odlučio sam da se malo odmorim u kancelariji, ali posle nekog vremena izgleda da se moje stanje nije popravilo i to je uticalo na moj napredak u radu – rekao je čovek kineskim novinarima.

Nažalost, gore je tek dolazilo.

U jednom trenutku, Cao je osetio kako mu se usne iznenada naginju u stranu i nije mogao da pomeri kapke.

Nije paničario, misleći da je to samo privremeno, ali su se simptomi samo pogoršavali i počeli da mu ometaju rad, pa je konačno odlučio da ode u bolnicu.

Njemu je dijagnostifikovana paraliza lica i morao je da se podvrgne specijalizovanom tretmanu da bi ublažio simptome, ali se očekuje da će se na kraju potpuno oporaviti.

Lekari veruju da je nagomilani nedostatak sna, uz hladno vreme i jak povetarac izazvao paralizu i savetovali su ostalim ljubiteljima fudbala da ne slede Caov primer.

Slavni umetnici opsednuti fudbalom: Kad je Svetsko prvenstvo, Zemlja se drugačije zarotira

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link