Magazin Svet

Reprezentativci Maroka svu zaradu sa Mundijala daju siromašnoj deci i porodicama

Reprezentativci maroka
Foto: Twitter / goal

Reprezentacija Maroka je oduševila čitav svet na proteklom Svetskom prvenstvu u Kataru fenomenalnom igrom i požrtvovanošću koju su pokazali u svakoj utakmici, kao i taktičkom zrelošću koju im je usadio selektor Regragi.

“Lavovi sa Atlasa” postali su prva afrička nacija koja je uspela da se domogne polufinala, igrali su i povređeni, do poslednjeg atoma snage, a nijedan protivnički tim nije uspeo da im zabije gol baš do te utakmice.

Na svom mundijalskom putu počistili su sa terena favorizovane Belgijance, Špance i Portugalce, a srca širom sveta je otopila proslava Ašrafa Hakimija, koji je otračao u zagrljaj svoje majke, inače čistačice, nakon jedne od utakmica.

Hakimi proslava gola
Foto: Profimedia

U polufinalu su ispali od Francuske, a zatim su izgubili i u utakmici za treće mesto od Hrvatske, pa su na kraju završili kao četvrti na svetu, a  pri povratku u zemlju, reprezentativci su dočekani kao istinski heroji, pošto je stotine hiljada ljudi izašlo na ulice da ih vidi i pozdravi.

Lavovi velikog srca i van terena

Međutim, da reprezentativci Maroka nisu istinski lavovi sa ogromnim srcem samo na terenu, već i van njega, svedoči odluka da su se obavezali da će čitavu zaradu od Svetskog prvenstva donirati u dobrotvorne svrhe, piše Sports Brief.

Kako je na svom Tviter nalogu podelio Kalid Bejdun, čitav marokanski tim će svu zaradu uplatiti siromašnoj deci i porodicama u svojoj zemlji.

Radi se o povećoj novčanoj sumi, pošto je selekcija Maroka zaradila 2,5 miliona dolara samo od plasmana na Mundijal, a kako su dogurali do polufinala, zaradili su i dodatnih 22 miliona.

Zaista gest za svako poštovanje, koji zaslužuje dubok naklon, baš onakav kakav su i momci iz Maroka praktikovali nakon svake utakmice, bilo da su pobedili ili izgubili.

Humani nemački reprezentativac  pomaže Sijera Leoneu

Inače, Marokanci nisu jedini koji su odlučili da podele svoju zaradu u dobrotvorne svrhe.

Isto je učinio i nemački bek Antonio Rudiger, koji je odlučio da pomogne svojim sunarodnicima u Sijera Leoneu, odakle je poreklom njegova majka.

Igrač Real Madrida je putem svoje fondacije, koju je osnovao početkom ove godine učestvovao u mnogim dobrotvornim akcijama.

Izvor: Sports Brief

Marokanski fudbaler prolazak u četvrtfinale proslavio na tribinama sa mamom čistačicom (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

192 Shares
192 Shares
Share via
Copy link