Magazin Putovanja

Profi paradajz turista u Grčku nosi ajvar, krompir, džem i pršuticu… Što da plaćam kad imam svoje?!

fotka
Izvor fotografije: glassrpske.com

Čuveni paradajz turisti ranijih godina su skrivali svoju laskavu titulu, ali pojavom društvenih mreža i njihovim umrežavanjem konačno su „izašli iz ormana“. Nekome simpatični, nekome iritantni, ovakvi turisti bez ikakve dileme privlače poglede i izazivaju komentare. Nekada u njima i sami učestvuju.

Na Fejsbuku, u ovo moderno vreme, jedni drugima udele i po koji koristan savet i otkrivaju tajne jeftinih letovanja.

Tako su na grupi Live from Greece postavili naizgled jednostavno pitanje.

„Šta osim apoteke od namirnica nosite na letovanje u Grčku“.

Odgovori su bili brojni:

„Obaveznooo…Imam svoje domaće proizvode i deca su navikla na njih..džemovi, sir, ajvar, paradajz, krompir, jaja, slatko, slaninicu, pršuticu…Sve što pretekne podelim komšijama i to je to. Pa, kada imam zašto da plaćam tamo? Tamo volimo suvlaki, giros, kolačeeee. A, lova, lova ide na sve moguće izlete i krstarenja. Paradajz turista – level pro.“

Ispostavilo se da naši ljudi najčešće nose domaće proizvode koje tamo na mogu da kupe: Domaću kafu, suhomesnato i pokoju rakijicu. Ipak su u pravom našem duhu šaljivdžije pobedile:

„Nosim smrznutu sarmu, što je ostala od Božića, smrznuto pečenje od Uskrsa, prebranac od Velikog petka, sladak kupus, kapamu, nogice u saftu, kavurmu od crevaca, džigernjaču i švarglu. Zezam se, ponesem samo kafu i jedva čekam da se dokopam nekog resto…

„A sto se tiče hrane to ništa, samo infuzija za mene… Da mogu svu njenu garderobu i nameštaj da odnesem i vratim kad se ‘odmor’ završi… Ja ostarim po 10 god.. Inače sam 1981. godište, ali moja jedna godina se računa ko kereće… Dakle 7 jedna god mog života kao nosač i fotograf je 7 normalnih“.

Bilo je naravno i onih koji su ismevali osobe koje nose sa sobom bilo šta osim para i pasoša.

„Valjda nije poenta u tome da vučete sa sobom iz Srbije nego da donesete nešto u Srbiju iz Grčke“, komentarisali su jedni.

paradajz turista
Printscreen

„Idem na letovanje, ne pada mi na pamet još i teret da nosim“, govorili su drugi.

Nekako je najneutralnija bila strana koja je rekla da svako ima pravo da letuje kako može i kako je njemu lepo i da ne treba osuđivati ljude koji se dovijaju da ipak sebi priušte da se malo odmore i osole, pa nosili sa sobom kese iz domovine ili ne.

Izvor: Blic.rs

Grčka od 1. juna dodatno ublažava antikovid mere, ove godine opuštenije na plažu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

41 Shares
Share via
Copy link