Putovanja

Grčka od 1. juna dodatno ublažava antikovid mere, ove godine opuštenije na plažu

maska plaža
Foto: Getty Images: EMS-FORSTER-PRODUCTIONS

Dolazi leto, vreme je da razmišljamo gde ćemo na odmor. Grčka se nameće kao logična destinacija, koju srpski turisti najviše vole.

Osim što nema potrebe da pokazujete obaveznu potvrdu o vakcinaciji da bi ušli u zemlju, od 1. juna ova država ukida i obavezu nošenja maski na većini javnih mesta.

To je danas izjavio ministar zdravlja Grčke Tanos Plevris, a trajanje novih mera je oročeno do 15. septembra.

Međutim, iako vam maska više neće trebati u saobraćaju, u vozilima sa numerisanim mestima, poput vozova, aviona i međugradskih buseva, niti prilikom odlaska u prodavnicu, to ne znači da se one skroz ukidaju.

Naime, ukoliko poželite da se provozate gradskim prevozom – autobusom, metroom, trolejbusom ili trmvajem, i dalje morate misliti da zaštite sebe i druge.

Isto tako, maske ostaju obavezne u zdravstvenim ustanovama – bolnicama, domovima zdravlja, kao i domovima za stare osobe.

Grčka vlada će i dalje savetovati građanima da nose maske, posebno na mestima gde je velika gužva. Naučno telo koje savetuje vladu u vezi s pandemijom odlučuje sledeceće nedelje o eventualnoj promeni mera u školama i na brodovima.

Dalje ublažavanje antikovid mera u ovoj zemlji znači da ćete ove godine moći opuštenije da uživate na moru, ukoliko se odlučite da će baš Grčka biti vaša destinacija za odmor.

Izvor: Nova

Ležaljke zabranjene na grčkom ostrvu, autentičan šmek uz gastronomski doživljaj (VIDEO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap