Magazin Srbija

Beogradski advokat Igor Isailović imao tajni ofšor račun, u posao ga uveli Siniša Mali i Ana Brnabić

advokat-igor-isailovic

Kontroverzni beogradski advokat Igor Isailović, prijatelj i saradnik ministra Siniše Malog i premijerke Ane Brnabić, posredstvom ofšor kompanije na Britanskim Devičanskim Ostrvima bio je vlasnik tajnog računa, otkriva KRIK u projektu „Pandorini papiri“.

Kompanija je osnovana 31. jula 2015. godine, a prema sertifikatu klijent agencije za osnivanje odšor firmi „Trident Trust“ upravo poznati beogradski advokat Igor Isailović.

Ovaj uticajni advokat godinama je usko sarađivao sa ministrom finansija Sinišom Malim, a imao je i firmu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić koja ga naziva „prijateljem“. Ovog advokata često angažuje i Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Firmu na Britanskim Devičanskim Ostrvima Isailović je nazvao „New Moments Consulting“ i, sem što je bio njen vlasnik, bio je i direktor, pokazuje dokumentacija međunarodnog projekta „Pandorini Papiri“ koji predvodi Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) i u kojem učestvuje KRIK.

Zemlja koju je Isailović izabrao da otvori firmu poznata je po tome da je jedna od najzatvorenijih ofšor destinacija, odnosno da tamo mogu da se osnuju firme – a da gotovo niko ne može da utvrdi ko je njihov vlasnik.

Svrha kompanije, sudeći prema dokumentima, bila je da Isailović preko nje tajno bude vlasnik bankovnog računa. Ova firma mu nije bila potrebna dugo. Već 15. jula 2016, samo godinu dana nakon osnivanja, je ugašena.

Tekst Stevana Dojčinovića i Dragane Pećo pročitajte u celosti na portalu Krik.rs

Siniša Mali previše moćan da bi se plašio Pandorinih papira i 24 stana

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

131 Shares
131 Shares
Share via
Copy link