Magazin Srbija

Siniša Mali previše moćan da bi se plašio Pandorinih papira i 24 stana

sinisa-mali-i-aleksandar-vucic

Ministar finansija Siniša Mali zna mnogo o “jako neprijatnim” aspektima poslovanja javnih funkcionera, i neće biti sklonjen zbog otkrića do kojih su istraživački novinari došli u projektu “Pandorini papiri”, smatra direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Branko Čečen.

– Mislim da je jedan od najočiglednijih primera ljudi koji su postali previše moćni čak i za (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića. Čak i ako on hoće da ih skloni, to ne ide tako lako – rekao je Čečen.

Istraživački portal KRIK objavio je na osnovu papira koji su procureli iz ofšor zona da je Siniša Mali bio i vlasnik sva 24 stana na bugarskom primorju, a ne samo kupac u ime nekog drugog. Mali je na to kazao da “prava tema nisu 24 stana, već ‘zašto ne mogu da dođu do računa Aleksandra Vučića’“.

Upitan zašto Vučić dopušta da bude uvučen u priču koja nema veze sa njim, Čečen kaže da izjava Malog “nije potez nekoga ko hoće da zaštiti Vučića”.

– Zvuči mi kao izjava – ‘ja sam deo Vučićevog tima, ako napadate mene napadate i njega’. E sad, kako će to Vučić da razume to je njegova stvar, ali meni to zvuči kao podsećanje na sopstvenu važnost u celoj igri – rekao je Čečen.

Smatra da uloga Siniše Malog ne može biti precenjena i podseća da je Predrag Mali, ministrov brat, koristio kola u vlasništvu komapnije Milenijum tim, koja dobija brojne poslove od države.

– Mislim da su pipci (Siniše Malog) duboko u svim najvećim poslovima u Srbiji – kazao je on u gostovanju na televiziji N1.

Mali ima samo 1 stan u Bugarskoj, ostala 23 kupio je za svoje ofšor kompanije za 5 miliona €

168 Shares
168 Shares
Share via
Copy link