Koronavirus Srbija

Oni su izgubili bitku sa virusom a među nama još postoje ljudi koji veruju da korona ne postoji!

Antivakseri, antimaskeri, antikornaši… Poduži je spisak onih koji ne priznaju postojanje korone iako smo poslednjih meseci ostali bez skoro 5.000 građana, među kojima je i dosta poznatih ličnosti.

Skoro da ne prođe nedelja, a da nas ne rastuži vest o smrti poznatog pevača, fudbalera, glumca, muzičara, lekara, visokog sveštenog lica… Uz to, koliko je samo nečijih roditelja, prijatelja izgubilo bitku.

Međutim, čak ni ova lavina vesti o smrtima ne sputava pojedine da organizuju masovne korona žurke, provode se u prepunim klubovima, da ne poštuju ni najosnovnije epidemiološke mere i nošenje maske u zatvorenim prostorima.

Da ne govorimo o onima koji se otvoreno protive vakcinaciji, jednom od najvećih medicinskih dostignuća koje je pomoglo čovečanstvu da izađe na kraj sa mnogim smrtonosnim bolestima. A svima njima bi, kada god krenu sa teorijama zavere o vakcinama, pred očima trebalo da budu lica onih koje smo mnogo voleli, a bez kojih smo zbog korone ostali.

Sportska scena je tako ostala bez dva omiljena lika, večitog “romantičara” bivšeg fudbalskog reprezentativca i selektora Ilije Petkovića, ali i košarkaškog asa i simbola KK Partizan Milenka Savovića.

Više neće biti Ivana Bekjareva da nas zasmejava na malim ekranima ili pozorišnoj sceni, niti MIše Aleksića (“Riblja čorba”), Saše Ilića (“Balkanika”), Dragoljuba Đuričića, da nas uveseljavaju svojim notama i ritmovima. Šta tek reći o smrti Đorđa Balaševića, zbog koje je danima plakala cela bivša Jugoslavija, od Vardara do Triglava.

Korona nije birala žrtve. Odnela je i patrijarha Irineja, mitropolita Amfilohija, vladiku Atanasija Jevtića, skoro na samom početku epidemije u našoj zemlji i poznatog hirurga Miodraga Lazića iz Niša, a početkom 2021. je i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 i prvi čovek Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izgubio život zbog ove grozne bolesti.

Za prethodnih godinu dana ostali smo bez mnogih bliskih i dragih ljudi, nekih iz okruženja, poput Milke Babović, atletičarke i TV komentatorke koja nas je decenijama u vreme SFRJ, na samo njoj svojstven način uvodila u sve čari umetničkog klizanja.

Posle ovog tužnog spiska, zar je moguće da neko i dalje ne veruje u koronu? Zar je moguće da neko ne želi da se vakciniše i potraži spas koji mu je nadohvat ruke?

Izvor: Blic.rs

Italija obeležava Dan sećanja na žrtve koronavirusa: Bergamo, godinu dana posle, pandemija traje

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

276 Shares
276 Shares
Share via
Copy link