Magazin

Legenda rokenrola moli Boga da umre jer ne može da izdrži stravične bolove

ozi
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Legendarni rok muzičar Ozi Ozborn godinama je prkosio zakonima zdravlja te je i pored čuđenja čitavog sveta kako je zaboga i dalje živ, uspešno održavao fantastične koncerte širom sveta, a jedan takav dogodio se i u Beogradu pre desetak godina.

Poslednjih meseci njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo, zbog čega je otkrio bolnu istinu istakavši da moli Boga da umre budući da oseća stravične bolove.

Oni koji vole rok muziku obožavaju Ozija, uprkos tome što je poznat po svom ekscentričnom stavu i bizarnom ponašanju. Dugo se pričalo o tome kako je zubima odgrizao golubu glavu na bini, stavljao u usta šišmiše, polivao se krvlju i radio mnoge druge bizarne stvari.

Međutim, slavni muzičar zbog teške bolesti postao je neprepoznatljiv. Uprkos činjenici da godinama vodi bitku sa Parkinsonom, javnost je ostala šokirana nakon fotografija koje su isplivale. Od obog starog, ekscentičnog rokera nije ostala ni senka.

Danas izgleda mršavo, bledo, ispijeno i bolesno, sa štapom u rukama.

Oronuo Ozi ima otežan hod i govor, a o svom stanju otvoreno je govorio 2020. godine, odmah nakon uspostavljanja dijagnoze. Bolnom saznanju prethodio je i pad u kupatilu, nakon čega je morao na operaciju vratnih pršljenova koji su ranije bili oštećeni padom sa kvada.

Iste godine pretrpeo je i tešku infekciju ruke, zbog čega se borio sa ugrušcima u krvi i bolovima.

“U jednom trenutku sam bio toliko loše da sam molio boga da se ne probudim sledećeg jutra. Bila je to je***a agonija”, rekao je Ozi u intervjuu za The Guardian.

Otežano hodanje postalo je deo njegovog života, a morao je i da počne da pije antideresive zahvaljujući kojima lakše podnosi stanje u kojem se našao.

“Misliš da podižeš noge, ali tvoja stopala se ne pomeraju. Osećao sam se kao da hodam u olovnim čizmama”, rekao je.

Zlostavljanje u detinjstvu

Uprkos tome što je svojom pojavom i ponašanjem odavao utisak bizarnog čoveka, te na taj način postao najozloglašeniji roker, Ozi je imao veoma teške životne situacije. Još sa 11 doživeo je jezivo se*sualno zlostavljanje od strane dvojice dečaka.

“Dva dečaka su me čekala kad bih nakon škole išao kući i gnjavili me. Nisu me terali na snošaj, ali su me terali da skinem pantalone, a onda bi me dodirivali. To je bilo strašno. Prvi put kad se to dogodilo bila je prisutna i moja sestra, a to me još više pogodilo.

To se neko vreme redovno događalo kad god bih se vraćao iz škole. Činilo mi se da traje večno”, ispričao je tad Ozi.

Budući da je bio žrtva zlostavljanja, to je na njega ostavilo brojne posledice. Još u tinejdžerskim danima pokušao je da se obesi, ali srećom, njegov otav naišao je u pravom trenutku i sprečio tragediju, nakon čega ga je istukao.

Tragedija njegovog života

Na Ozija je kasnije uticala i smrt bliskog prijatelja, gitariste Rendija Roadsa koji je poginuo u avionskoj nesreći. Iako se bojao letenja, iz nepoznatog razloga je odlučio da ode na turistički let u malom avionu.

Avionom je pilotirao Endru Ajkok, inače vozač autobusa za bend, koji je uzeo prijateljev avion bez dozvole i leteo s isteklom pilotskom licencom. Više puta su preleteli preko autobusa u kojem su ostali članovi benda spavali, ali u jednom trenutku su zakačili autobus i dogodila se eksplozija u kojoj je sve troje putnika izgubilo život.

U autobusu je bio i Ozi kog je udarac probudio iz sna, a prvo što je video je bio avion koji gori. Kasnije je taj događaj nazvao ‘tragedijom svog života’.

Malo je falilo da postane ubica

Ozi je često konzumirao alkohol i drogu, a to ga je dovelo do destruktivnog ponašanja. Počeo je da maltretira suprugu, dok je jednom prilikom pokušao da je ubije.

Prema pisanju “Ultimate Classic Rock”, u pijanom stanju joj je rekao da mora da umre i počeo je da je davi. Ipak, tragedija je sprečena, zahvaljujući tome što Ozi i njegova supruganisu bili sami.

Izvor: Kurir Stil

Ozi Ozborn donirao ortopedska kolica pančevačkoj bolnici

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
70 Shares
Share via
Copy link