Magazin Novi Sad

Novosađanka oslikava ulaze, a od zarađenog novca hrani ulične pse

Novosađanka Ana Gruden pokrenula je jedinstvenu humanitarnu akciju “Za naše šapice”, kojom kroz oslikavanje novosadskih ulaza sakuplja novac za hranu za napuštene pse i njihov pansionski smeštaj.

Ana oslikava ulaze, a stanari zauzvrat doniraju novac “za naše šapice”, dok svi zainteresovani mogu da joj se obrate preko Fejsbuk profila.

Ova Novosađanka kaže da je već neko vreme razmišljala o tome da pokrene neku akciju, kao i da već godinama hrani i zbrinjava napuštene pse, ali njih je mnogo, pa je samim tim bez uključivanja drugih nemoguće pomoći svima.

“Na ideju da pokrenem ovu akciju došla sam posle pročitane objave na Fejsbuku kada je jedna žena predložila da joj neko iscrta prozore, a ona će donirati novac za ugrožene pse. To me je podstaklo na ideju da napravim flajere i podignem ovu akciju na viši nivo. Vaspitačica sam po struci, a takođe držim časove crtanja, tako da sam u ovoj akciji spojila dve stvari koje me ispunjavaju – crtanje i pomaganje životinjama kojima je pogotovo u doba zime svaka pomoć potrebna”, navodi Ana za 021.rs

Pokrecem humanitarnu akciju “Za nase sapice”. Oslikavacu ulaze zgrade, a sav prihod ce se donirati za napustene pse, za…

Posted by Ana Gruden on Sunday, 27 December 2020

Novac koji je prikupila, kako kaže, nije dovoljan da se pomogne svim psima, ali osećaj koji ima kada pomogne životinji u nevolji, motiviše je da nastavi sa ovakvim akcijama i u budućnosti.

“Zahvaljujem se svima, bilo je ljudi koji se jave samo da doniraju novac i kažu mi da ne moram da im nacrtam ništa. Pozivam ljude da se uključe u akciju i da zajedno pomognemo”, rekla je Gruden.

Sličnu akciju pre nekoliko nedelja pokrenula je još jedna Novosađanka Maja Radaković, koja je oslikavala ulaze kako bi pomogla da se sakupi novac za lečenje jednogodišnjeg Olivera Pala Gajodija, koji boluje od spinalne mišićne atrofija.

Životinje u novosadskom prihvatilištu kao u logoru, Zoohigijena zabranila prijem novih volontera

Redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
647 Shares
647 Shares
Share via
Copy link