Ljubimci Novi Sad

Životinje u novosadskom prihvatilištu kao u logoru, Zoohigijena zabranila prijem novih volontera

Javno komunalno preduzeće Zoohigijena Novi Sad našlo se pred ozbiljnim optužbama za zanemarivanje napuštenih životinja koje su pod njihovom zaštitom.

Osim problema očigledne neuhranjenosti životinja, iz više izvora je potvrđeno da rukovodstvo Zoohigijene umesto da volontere podstiče da učestvuju u radu preduzeća, ono ih raznoraznim ograničenjima i pravilima odbija od volontiranja.

Pored toga, fotografisanje pasa smeštenih u Zoohigijeni nije dozvoljeno, a ni na zvaničnom sajtu ne postoji album i registar životinja dostupnih za udomljavanje. Na taj način životinjama se znatno smanjuju šanse da dobiju novi dom.

Izvori iz neformalnih novosadskih udruženja za zaštitu životinja potvrdili su ovakve navode i dodali da problem odnosa Zoohigijene prema nezbrinutim životinjama, zanemarivanja i izgladnjivanja traje već godinama.

#МилошВучевић #zdravkojelušić #ivanakukin #novosadskireporter #novisadcom #nsinfo #021info #novars #novas …

Posted by Tijana Radivojevic on Tuesday, 10 November 2020

JKP Zoohigijena je javna služba, za koju svi plaćamo porez, a bez poreza/građana, javne službe ne bi postojale. Na svaku nepravilnost treba reagovati na korektan način, poštujući postojeću hijerarhiju kome se za šta i kada obratiti.

NIS zabranio hranjenje napuštenih životinja na benzinskim pumpama, građani pozivaju na bojkot

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

65 Shares
Share via
Copy link