Magazin Novi Sad

Maja oslikava novosadske ulaze, a novac donira za Oliverovo lečenje

Novosađanka Maja Radaković pokrenula je jednu nesvakidašnju humanitarnu akciju, a prikupljen novac biće prosleđen za lečenje jednogodišnjeg Olivera koji boluje od retke spinalne mišićne atrofije.

Naime, Maja prazničnim motivima oslikava ulaze zgrada u novosadskom naselju Detelinara.

Vladimir Zdravković, jedan od Detelinaraca koji učestvuje u akciji, objašnjava za 021 kako se uključiti u ovu akciju.

„Stanari mogu kontaktirati Maju preko Fejsbuk grupe ‘Za lepšu i bolju Detelinaru’ ili njenog Fejsbuk profila i tako se sa njom dogovoriti oko dana i vremena kada će oslikavati ulaz svoje zgrade. Poenta je da stambene zajednice daju svoj doprinos za Olivera uplatom na žiro račun fondacije ‘Budi human’ i da tu uplatnicu kasnije pokažu Maji kao dokaz i onda ona dolazi sa svojim materijalom da zajedno sa stanarima oslika ulaz“, priča Vladimir.

humanitarno oslikavanje ulaza
Foto: Za lepšu i bolju Detelinaru (Facebook)

Kako navodi, Maja koristi svoje materijale za oslikavanje, a komšije iz ulaza joj se pridružuju u „umetničkim poduhvatima“. Stanari mogu da uplate koliko god žele novca, ali Vladimir preporučuje da ta suma za jedan ulaz ne bude manja od 1.000 dinara.

Maja Radaković je u svojoj sredini poznata kao veliki humanitarac. Ona je i jedan od glavnih inicijatora „Laninog bazara“ koji se letos održao na Detelinari.

Novi Sad: Za obolelu decu NULA, za ekstra novogodišnju dekoraciju 30 miliona

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

86 Shares
Share via
Copy link