Magazin Srbija

Uhapšeni opozicionar iz Sečnja: Bio sam u zatvoru u danu u kom je Vesić pred kamerama obećavao 2.000 evra

vukasin-backo-bacina

Vukašin Baćina, nosilac opozicione liste u Sečnju, pušten je na slobodu, nakon što je uhapšen, 28. februara, navodno zbog kupovine glasova.

U izjavi koju je danas, 2. marta, uputio medijima, Baćina navodi da nije mogao da zamisli da će protiv njega i grupe građana koju predvodi („Za bolju opštinu Sečanj“) biti upotrebljena ovakva „mašinerija“.

– Nikada nikome nisam dao niti jedan dinar za potpis podrške. Kada bih bio u poziciji da ne mogu da skupim samostalno potpise to bi značilo da nemam podršku i jednostavno ne bih se ni kandidovao – naveo je on.

Baćina tvrdi da je uhapšen samo zato što nije po volji lokalnim vlastima (Srpska napredna stranka). Kao odgovornog za „montiranje cele priče“ smatra koordinata SNS-a u Sečnju Gorana Đakovića.

– Takođe, nemam dilemu da su zeleno svetlo za moje hapšenje dali nadređeni Đakoviću – naveo je Baćina u saopštenju.

Kako navodi, u državi u kojoj „gotovo da nemamo nijednog ministra koji nije umešan u višemilionaške korupcionaške afere, u državi u kojoj se na javan i transparentan način dele paketi sve sa namirnicama preko koji se nalazi stranački logo, gde se uoči izbora masovno kupuju glasovi“, borba protiv političke korupcije se vodi protiv njega i „izmišljenih nekoliko hiljada dinara“ koje sam je on navstaodno dao nekome, prenosi 021.rs.

– U zatvoru sam se nalazio u danu u kom je Vesić pred kamerom obećavao 2.000 evra jednoj porodici, a tu tužilaštva nema – istakao je.

Njemu je, napisao je, motiv da Sečanj bude „normalna i uređena opština“, a ne ona u kojoj se, kao poslednjih godina, „budžet nenamenski troši“.

Podsetimo, Baćina je priveden 28. februara oko 22 časa, što je njegova grupa građana označila kao jedan u nizu pritisaka i napada na ovog lokalnog opozicionog lidera, budući da je reč o jedinoj opozicionoj grupaciji koja je uspela da skupi potpise i da joj nakon Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije bude proglašena lista na predstojećim vanrednim izborima u ovoj opštini.

S druge strane, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je Baćina, zajedno sa M. P. (63) priveden zbog sumnje da je dao mito.

– Sumnja se da je V. B. nosilac jedne izborne liste za lokalne izbore u Sečnju, tokom februara u više navrata, dao za sada neutvrđeni novčani iznos M. P. kako bi mu on pronašao osobe sa teritorije opštine Sečanj koje bi za novčanu naknadu potpisom podržale tu listu i za nju glasale na predstojećim lokalnim izborima. M. P. je, kako se sumnja, primio novac od V. B. koji je zatim dao D. B. nakon što je on podržao svojim potpisom izbornu listu ‘Vukašin Baćina – za bolju opštinu Sečanj’ – pisalo je u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo je najavilo da će protiv njih dvojice biti podnete krivične prijave.

Napadi i pritisci vlasti se nastavljaju – uhapšen lider opozicije u Sečnju

Čitajte Luftiku na Google vestima

52 Shares
Share via
Copy link