Magazin Srbija

Vesić objasnio ko je Neđa koji treba da odnese 2.000 evra u Marinkovu Baru

goran-vesic
Printscreen

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je tokom boravka u Marinkovoj Bari obećao jednom od svojih domaćina 2.000 evra, koje bi trebalo da mu donese izvesni Neđa, pokušao je jutros da objasni kako je došlo do čitave situacije i zbog čega je ponudio novac.

Tokom Vesićevog obilaska građana, išlo je uživo uključenje, ali se u jednom momentu čuje kako zamenik gradonačelnika obećava čoveku da će mu izvesni Neđa doneti 2.000 evra.

Vesić jutros pokušao da ponudi objašnjenje kako je došlo do čitave situacije:

„Domaćin koji živi u Marinkovoj Bari u čijoj sam kući bio živi sa suprugom i četvoro dece, dva sina i dve kćerke, u neuslovnoj kućici od pedesetak kvadrata. Supruga sa dve kćerke spava u jednoj sobi, a on sa sinovima u drugoj. Nemaju grejanje, a zidovi su vlažni- Sinovi se bave boksom. Zamolio sam grupu prijatelja da skupimo 240.000 dinara kako bi domaćin sredio kuću. Za majstore mu treba 150.000 dinara, što je rekao uživo u prenosu, ali oni koji su isekli moju izjavu nisu to hteli da objave. Skupili smo pomoć da pomognemo toj porodici. A Neđa je moj drug koji je odrastao sa njima i koji me je zamolio da im pomognemo. U posetu sam išao kao zamenik gradonačelnika Beograda a ne kao stranački funkcioner. Posetio sam ih kao građane“, napisao je Vesić na svom Tviter nalogu.

Podsetimo, na Tviteru je objavljen isečak video snimka na kom se čuje kako Vesić obećava finansijsku pomoć, što su mnogi protumačili kao korupciju uživo.

“Vesić nije znao da su uključene kamere pa se čuje kako kaže čoveku koji mu je napravio “spontani” doček da će izvesni Nedja da mu sutra donese 2.000 eura. I tako ovaj sistem funkcioniše svaki dan”, napisano je na Tviter nalogu.

Na snimku se čuje razgovor domaćina koji je ugostio Vesića, kao i zamenik gradonačelnika koji mu obećava.

“Ako bi mogao da mi izađeš u susret, bio bih ti zahvalan kao Bogu veruj mi”, priča domaćin.

Vesić odgovara: “Poslaće ti Neđa sutra 2000 evra”.

Korupcija uživo na Sićve TV: Poslaće ti Neđa sutra 2.000 evra (VIDEO)

Izvor: Nova.rs

Čitajte Luftiku na Google vestima

509 Shares
509 Shares
Share via
Copy link