Magazin Srbija

Napadi i pritisci vlasti se nastavljaju – uhapšen lider opozicije u Sečnju

Vukašin Baćina
Vukašin Baćina Baćko Foto:Instagram/vukasinbacina

Juče je u opštini Sečanj oko 22 časa uhapšen Vukašin Baćina lider opozicije i nosilac opozicione liste u ovoj opštini. On se nalazi u policijskoj stanici u Zrenjaninu, gde mu je određeno zadržavanju do 48 sati, saopštila je grupa građana „Za bolju opštinu Sečanj“.

„Grupa Građana „Za bolju opštinu Sečanj“ je jedina opoziciona grupacija koja je uspela da skupi potpise i da joj nakon SNS i SPS bude proglašena lista na predstojećim vanrednim izborima u opštini Sečanj.

Naša grupa građana je 2016. godine započela poltičku borbu i tada je na izborima ostvarila značajan rezultat od 11,7 %.

Napadi i pritisci na Vukašina Baćinu i grupu građana „Za bolju opštinu Sečanj“ se inteziviraju nakon što je SNS prošle godine izgubio izbore za Savet mesnih zajednica u pojedinim mesnim zajednicama u opštini Sečanj.

Nakon tog za SNS tragičnog poraza potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica dolazi u Sečanj zajedno sa Goranom Đakovićem predsednikom Skupštine opštine Odžaci i postavlja Đakovića za koordinatora SNS u opštini Sečanj sa zadatkom da uvede red među sečanjskim naprednjacima i red u opštini Sečanj.

Đaković od tada postaje gospodar života i smrti u Sečnju, kupuje opozicione odbornike, članove Saveta mesne zajednice koje nisu pod kontrolom SNS-a, postavlja svoje ljude iz opštine Odžaci na najodgovornije pozicije u izvršnoj vlasti Sečnja, neformalno rukovodi opštinskim budžetom i na kraju primorava predsednika opštine Sečanj Rađenovića da podnese ostavku i mi dobijamo vanredne izbore zakazane za 3. april.

Kao jedina prepreka Đakoviću da u potpunosti zagospodari političkim životom u Sečnju ostaje mu odbornik u Skupštini opštine Sečanj i predsednik GG „Za bolju opštinu Sečanj“ Vukašin Baćina.

Iz tog razloga, čim su raspisani lokalni izbori, kreću najgrublji napadi i uvrede na račun Baćine putem društvenih mreža, pritisci na saradnike i članove grupe građana.

Poslednjih dana SNS i koordinator Đaković na sve moguče naćine pokušavaju da spreče predaju i proglašenje izborne liste GG „Za bolji Sečanj“ i idu do te mere da pozivaju overitelja, ljude koji su potpisali listu, izdaju sramotna saopštenja i na kraju režiraju jeftinu predstavu sa lošom glumom o kupovini potpisa od strane opozicije i to puštaju u svojim tabloidima i portalima, a Baćina zatim upućuje demanti i najavljuje tužbe protiv aktera

Do kulminacije svega prethodnog navedenog dolazi danas kada se čeka proglašenje izborne liste GG „Za bolju opštinu Sečanj“ i kada Baćina dobija informaciju da je Đaković došao u zgradu opštine Sečanj kako bi opstruisao proglašenje izborne liste.

Iz tog razloga Baćina se upućuje u zgradu opštine kako bi postavio pitanje Đakoviću u kom svojstvu se nalazi u opštini i zašto pokušava da ometa rad izborne komisije, te tom prilikom Baćina na svom profilu pušta fb live, ali Đaković uspeva da sa sakrije u opštinskim kancelarijma i izbegne direktna pitanja, .

Nadalje, u večernjim časovima OIK Sečanj u poslednjem satu predviđenom za proglašenje liste održava sednicu i proglašava listu pod nazivom Vukašin Baćina-Za bolju opštinu Sečanj.

Dva sata kasnije je Vukašin Baćina uhapšen.

Vukašin Baćina je poljiprivrednik, domaćin, uzorni građanin naše opštine, iako mlad u već dva mandata je opozicioni odbornik i neko ko se iskreno bori za dobrobit Sečnja.

Tražimo hitno puštanje Baćine na slobodu i da se zaustavi politički teror u opštini Sečanj prema opoziciji i omogući našoj grupi građana normalna izborna kampanja“, saopštila je grupa građana „Za bolju opštinu Sečanj“.

Izvor:Nova

Dva imena koja se sve češće pominju kao novi lideri posrnule srpske opozicije

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link