Magazin Srbija

Lažni hirug Sava počeo da se igra doktora sa 19 i uspešno varao ljude punih 5 godina

sava knežević
Foto: Printskrin/Instagram

Ožiljci i opekotine su još i najlakše od posledica sa kojima su se žrtve suočile. Bez ikakvog znanja, stručne spreme i zdravog razuma ili osećaja morala, estetski kasapin Sava Knežević ugrozio je brojne žene iz Srbije i regiona, od kojih su mnoge izašle u javnost i iznele stravične detalje zahvata kojima su podvrgnute u njegovoj „ordinaciji“ na Terazijama. Uz sve to, te “zahvate”papreno su plaćale!

Branislava Lovrenović iz Ugrinovaca, koja već šest godina živi u Švajcarskoj, jedna je od žrtava koja je za „Žena.rs“ iznela svoju priču.

– Reklama za njegovu ordinaciju je bila tako profesionalna da sam bila ubeđena da sam u pravim rukama. S.K. mi se predstavio kao lekar, estetski hirurg i ja sam mu verovala. Imao je ordinaciju na Terazijama i sve je delovalo baš kako treba – priča Branislava (43).

– Rekao mi je da će mi u grudi staviti implante 400, da će izvaditi salo iz stomaka i uraditi fejslifting. Ja sam pristala. Cena je bila 3.000 evra. Međutim, još pre početka operacije ja nisam imala dobar osećaj. Dobila sam anesteziju, ili već nešto što mi je dao, a što sigurno nije bila anestezija jer sam se tokom operacije budila tri puta i osećala užasne bolove. Sve to je trajalo jezivih pet sati i kada sam se ‘probudila’, sećam se da sam bila u potpunom šoku i da sam drhtala kao prut – rekla je Branislava za „Žena.rs„.

Tek kasnije, shvatila je da je žrtva prevaranta.

– On meni uopšte nije stavio implante, nego mi je grudi napunio salom koje je izvadio s mog stomaka. A bradavice je unakazio, jer ih je isekao onako kako ne treba, da bi cela operacija izgledala uverljivije. Horor. Takođe, ispostavilo se da mi uopšte nije ni zatezao lice, samo me je onako isekao. Ma šta da vam kažem, jezivo da jezivije ne može biti – ispričala je Branislava.

Katarina Liović iz Zagreba iznela je svoje iskustvo u medije.

Želela je da uradi korekciju usana hijaluronom, ali umesto njega, stavljen joj je bipolimer u usnu i to je morala da koriguje. Dobila je preporuku od drugarice da to uradi kod „dr Save“. Ona ga je potražila na društvenim mrežama, videla da ga reklamiraju i poznate ličnosti sa naše estrade i odlučila je da ode.

– Kasnije sam saznala da je slike koje je koristio za pomociju ukrao od doktora iz Azerbejdžana, i bio je najskupljim doktorima u branši – rekla je Katarina.

Za 1.800 evra potvrda

Za „Informer“ je svoju priču ispričao zdravstveni radnik Nikola N. (29), koji je za “hirurga” čuo iz medija, ali i sa društvenih mreža.

– Rekao mi je da je završio stomatologiju, dao razliku predmeta na Medicinskom fakultetu, a zatim upisao i specijalizaciju iz plastične hirurgije. Još se i pohvalio da je bio uzoran student i da je diplome stekao širom sveta, a rekao mi je da je 1989. godište. Na zidu u ordinaciji bili su mu okačeni uramljeni razni sertifikati i diplome… – priseća se Nikola.

Operaciju je, kaže, platio 1.800 evra, a da je reč o prevari, moglo se naslutiti kada je umesto fiskalnog računa dobio potvrdu o plaćanju napisanu na indigo papiru.

– Nakon toga sam ušao u operacionu salu, uveli su me u anesteziju, a čovek za koga sam verovao da je plastični hirurg mi je uradio operaciju i tako doveo život u pitanje. Tek kada sam 19. aprila uzeo izveštaj u ruke, zapazio sam da na njemu nema pečata, već da je ispisan samo broj licence. Nije bilo ni podataka ko je anesteziolog, ni koju vrstu anestezije su mi dali. Odmah sam pozvao Lekarsku komoru i dobio informaciju da ne postoji lekar sa tim brojem licence ni sa tim imenom – kaže on.

950 evra za nos

I M.F. iz Beograda opisala je za Žena.rs svoje stravično iskustvo kod drugog lažnog lekara nakon koga je završila unakažena. Ne radi se o Savi Kneževiću, ali princip rada je isti.

Za taj estetski salon dobila je preporuku od drugarice, sve je izgledalo sjajno, bolje nego u većni beogradskih klinika, kaže M.F. (31). Kada je došla na prvi tretman, krenuo je pakao jer je vlasnica bila jako nevaspitana i gruba a tretman je toliko boleo da je želela da vrišti.

– Bila sam u goloj vodi od bolova, pokušala sam da joj objasnim da me užasno boli, na šta je ona samo grubo rekla – ne mrdaj se, šta kukaš. Platila sam 950 evra i otišla kući. Kada je krasta otpala, ja sam shvatila da na koži nosa s leve strane imam rupe. Na licu mi je sada ožiljak koji ostaje trajno – ispričala je M.F. za „Žena.rs“.

Ispostavilo se da nije jedina žrtva O. M., da ta žena uopšte nije lekar, da je završila ekologiju i kurs maderoterapije i da nikako ne sme da radi ovakve zahvate. Tužba je podneta, ali se još ništa nije dogodilo.

Sava Knežević godinama sve varao

Punih pet godina Sava Knežević, maser, koji se predstavljao kao estetski hirurg i njegova majka Danijela, cvećarka, koja se predstavljala kao doktorka i kao medicinska sestra, radili su zahtevne estetske tretmane u svojoj ordinaciji u centru Beograda i unakazili više desetina žena.

Osim što se predstavljao kao lažni estetski hirurg, Sava Knežević je čak lažirao i svoje godine, pa se predstavljao kao da je 1989. godište, umesto 1998. kada je zaista rođen. Dakle, Sava je sve ove estetske zahvate počeo da radi sa samo 19 godina!

Od momenta kada su krenule priče žena koje je unakazio, zatvorio je ordinaciju i nestao. Pre dva dana je uhapšen u Beogradu zajedno sa svojom majkom Danijelom.

Izvor: NovaS

Uhapšen lažni estetski hirurg zbog nadrilekarstva, maser osumnjičen da je unakazio desetine ljudi

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
56 Shares
Share via
Copy link