Magazin

Olja Bećković je u 35. godini ostala udovica, Vladimir je bio njena najveća ljubav (FOTO)

olja-beckovic

Suprug Olje Bećković iznenada je preminuo 1999. godine.

‒ Jedan od vrhunaca ženstvenosti bio mi je da si stalno u nekoj drami i da si stalno nešto tužna, stalno neka tragična dramska ličnost. Recimo, stalno sam bila zaljubljena, a moj način da dođem do svog predmeta obožavanja svodio se na to sednem u neki ćošak i da onda dam sve od sebe da na neku foru isteram suzu. Sve sa idejom da taj dečko priđe i pita: „Šta ti je?

A ja da mu kažem: „Ništa.“

Naravno, ta mi se želja nikada nije ostvarila. I tako su se svi provodili, a ja sam jedina sedela sa strane i trudila se da zaplačem. Sve žurke su mi tako propale.

Nažalost, to sa dramom meni je i uspelo. Kada imaš u vidu šta se meni sve u životu desilo, čini se da sam na kraju, kada više nisam želela da budem tragična ličnost, to ipak postala. Međutim, tada sam navukla svoj osmeh i zadržala ga zauvek. Sve nekako obrnuto.

Kad nisam imala nikakav problem u životu, htela sam da plačem. Kada su krenuli da se ređaju, bila sam u fazonu „nije mi ništa“.

Ovako je, u jednoj od retkih privatnih ispovesti govorila svojevremeno Olja Bećković, a deo priče o tragičnoj ličnosti koja je postala nesumnjivo se odnosio i na činjenicu da je u 35. godini ostala udovica. Suprug Vladimir Višnjić iznenada je preminuo 1999. godine, posle devet godina braka, piše Hello.

vladimir-visnjic-olja-beckovic-privatna-arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kroz život je nastavila da korača kroz sina jedinca Luku, koji je rano ostao bez oca.

‒ Sećam se kada su mi ga doneli, u porodilištu, rekla sam: „Zdravo, moj najbolji druže“. To je bilo jedino što je silazilo s mojih usana. Danas, ja se ponosim Lukom. Imao je šest godina kada je ostao bez oca. Tada, u sekundi, jako je osetio tu dvostruku stvar: da hitno želi da postane muškarac i da neće biti mamin sin ni po jednom osnovu – ni mamin sin uopšteno, da smo najanonimniji na svetu, ali ni da je sin Olje Bećković. Izabrao je najteži put za tu borbu, ali mislim da je na određeni način uteran u to.

Govoreći o tome koliko je u životu važno imati integritet, autorka kultne emisije „Utisak nedelje“ ispričala je anegdotu vezanu za period Lukinog odrastanja.

‒ Moj sin je imao manje od deset godina kada je stao ispred ogledala i gledao u svoje uši. Žalio se kako je klempav i da ga vršnjaci u školi zbog toga zadirkuju. Rekla sam mu: „Dobro, sine, medicina je danas toliko uznapredovala da ne bi ni osetio operaciju, samo bi se probudio i ne bi više bio klempav.“ On mi je odgovorio: „Da, ali onda to više ne bih bio ja.“ Time me je oduševio. Mislim da deca još kao mala pokažu koliko su pametna.

Olja Bećković: Postoje dani kad nema časnijeg izbora nego ćutati i krstiti se

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

31 Shares
Share via
Copy link