Beograd Magazin

Kako je Džej istrčao iz taksija i rekao patrijarhu Pavlu: “Ćale, jel mogu da vam poljubim ruku”

Voditeljka emisije Utisak nedelje Olja Bećković posvetila je sinoćnji uvod Džeju Ramadanovskom, koji je danas preminuo.

– Još jedna nedelja u kojoj ne mogu da izgovorim onu najavu koju sam smislila. Nedelja, i svi su tu, a mene nema, tako je pevao Džej i evo ispunio je to, evo je nedelja i svi su tu, i njega nema. A u stvari ga ima – rekla je Olja Bećković.

Nakon toga podsetila se anegdote vezane za Džeja i patrijarha Pavla.

– Sećam se da mi je Džej Ramadanovski pričao pre mnogo godina kako se nekom prilikom vozio taksijem Ulicom kralja Petra prema Sabornoj crkvi i kako je ugledao patrijarha Pavla. Tražio je od taksiste da se zaustavi. On je izašao iz taksija, prišao patrijarhu Pavlu i rekao: “Ćale, jel mogu da vam poljubim ruku” – podsetila se Bećkovićeva.

– I ja nekako zamišljam da dok ovo govorimo da se to dešava gore i da ga ćale ljubi u čelo i da nemamo šta da kažemo osim doviđenja Džej – rekla je između ostalog Bećković, piše Nova.rs.

patrijarh-pavle-pesaci

Inače, patrijarh Pavle (1914-2009) je bio čuven po svojoj skromnosti i svuda gde je mogao išao je peške. Tako je jednom, nakon zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, krenuo na večernju službu u Sabornu crkvu. Kad je izašao iz Patrijaršijskog dvora, video je ispred sebe mnoštvo parkiranih velikih crnih automobila i pitao sveštenika koji ga je pratio:

– Čija su ovo ovolika luksuzna kola?

– Naših episkopa, Vaša Svetosti! Došli su njima na Sabor – odgovori ovaj.

– O, Bog ga video, šta bi tek vozili da nisu dali zavet skromnosti!? – začudi se patrijarh.

Podsetimo, proslavljeni pevač narodne muzike Džej Ramadanovski preminuo je u nedelju, 6. decembra 2020, u 56. godini u Beogradu.

Džej bi svake večeri pokupovao sve u pekari, razdelio u kese i ostavljao po Dorćolu

401 Shares
401 Shares
Share via
Copy link