Lifestyle Magazin

Olivera Balašević objasnila zašto je odlučila da vrati devojačko prezime Savić

olivera-balasevic-prezime
Foto: Instagram/Olivera Balašević

Olivera Balašević, udovica legendarnog Đorđa Balaševića nedavno je iznenadila javnost kada je zabranila rad „Balašević Tribjut Benda“ i naredila skidanje svih snimaka posvećenih njenom pokojnom suprugu, što je posebno razbesnelo brojne fanove legendarnog kantautora.

Olivera je potom odlučila da sa svog Instagram profila izbriše sve zajedničke fotografije sa Đoletom.

Još jedna stvar koja je zaintrigirala mnoge jeste i njena odluka da vrati svoje devojačko prezime Savić i doda ga na venčano na potpisu njene knjige „Planeta dvorište“.

Ona je taj svoj potez objasnila u objavi na Instagramu.

– Na omotu knjige koja je povod mog oglašavanja, pojavljuje se i prezime Savić, moje devojačko, a životno prezime moje majke, koje me je čuvalo u godinama prepričanim na stranicama koje slede…

Stavila sam ga tu iz poštovanja, umesto posvete, a pomalo i iz sujeverja, ne baš kao zečiju šapu, pre kao krilo anđelka koji je tako savesno bdio nad jednim kućerkom kraj Begeja…

Nema dakle nikakvog skandala, čak ni misterije oko toga, niti ičega što bi moglo da konkuriše „zadrugarima“ i koroni u medijima, u retkim preostalim novinama, i na takozvanim portalima.

Kad te zadesi da iz nekog razlog postaneš takozvana „javna ličnost“, najčešće te poistovete sa „javnom svojinom“, pa te tako i tretiraju.

Prosto mi lakne kad vidim da nigde niko ništa nije objavio o mojoj deci, mojoj porodici, pa samim tim ni o meni, ili u krajnjem nedostatku tema i ovoj knjizi.

Istina je da se objavljivanje vesti svelo uglavnom na prenošenje sa nečijih ličnih objava na društvenim mrežama, ali i tu dolazi do silnih slučajnih i namernih grešaka, malo iz aljkavosti, malo više iz zlobe…

Zato mi se učinilo da je najsigurnije da u Vrbasu, neku malu recenziju ili promociju, štagod da je ovo, ipak učinim ja, lično.

Vrbas je jedno od prvih mesta u koje sam poželela da dođem, sticajem okolnosti bila sam već u desetak drugih dok se nismo konačno povezali, i moram naglasiti da smo se onda u dve reči dogovorili oko svega!?

Znam, pitaćete se, zašto prvo u Vrbas? Nema tajne! Naime, moj omiljeni lik iz ogledala nisam ja, što naizgled zvuči neiskreno, ali je tačno…

olivera-balasevic-savic
Foto: Instagram/Olivera Balašević

To je lik Zokija Frizera, golobradog dečaka koji je s nepunih sedamnaest godina došao iz Vrbasa u Novi Sad, ponevši češljiće, fen i svoj talenat!

Na dovratku mahnula mu je samo mama, rasterujući svojim molitvama maglu ako mu se nađe na putu…

I, u tim razgovorima preko ogledala sa njim, reč po reč, od osmeha do suzice u oku, evo nas tu gde smo. Nema puno šta da se objašnjava.

Recimo da sam u Vrbasu, jednostavno zbog NJe… Zbog Slavice Sekicki – napisala je Olivera Balašević na društvenim mrežama.

Naopaka bajka: Kako je Đole Balašević pomogao ćerki da preživi i prohoda

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link