Magazin Poznati

Olivera u belom, a Đole u prsluku, farkama i sa “Mapet” bedžom, venčanje Balaševića prepričava se kroz smeh

olivera i đole 3
Foto: Privatna arhiva

Kasnili na sopstveno venčanje, pravili šale sa matičarem, ljubav Olivere i Đorđa Balaševića krunisana je skromno i nesvakidašnje

Nakon što su se upoznali 1979. brzo im je bilo jasno da su rođeni jedno za drugo. Dve godine kasnije ljubav Olivere i Đorđa Balaševića krunisana je brakom na venčanju koje se prepričavalo kao jedinstveno i pomalo šaljivo. Đole se često umeo prisetiti načina na koji je zaprosio Oliveru, piše Story.

– Otišao sam bez nje kao momak na more te godine, nisam znao da ću se vratiti s potpuno drugačijim pogledom na život. Patio sam za tom lisicom jer je nisam mogao naći, a onda sam pronašao veslački klub. Ona se javila pa sam je pitao – dobro, hoćeš li se ti udavati ili nećeš? – ispričao je Đole, a venčanje Olivere i Đorđa Balaševića bilo je skromno i odigralo se u tajnosti. Nedugo pre venčanja, mama novosadskog kantautora je preminula, ali su se, uprkos gubitku, dana svog venčanja uvek sećali sa osmehom.

olivera i đole
Foto: Privatna arhiva

– Kasnili smo na sopstveno venčanje… Tada je Jovana već bila rođena, kada smo se venčali, i ja sam zbog albuma za devojčicu i slike želela da budem u belom, mislim da je to san svake devojke, a Đole je bio neposredniji, on je imao farmerke i prsluk, patike naravno i stavio je bedž – Mapete – prisetila se jednom Olivera i dodala:

olivera i đole 2
Foto: Privatna arhiva

– Svadba je bila skromna, upriličena u četvrtak 7. maja 1981. Kumovi su bili Biljana Krstić i Josip Boček, koje je Đole “prevario” rekavši da treba da snimaju neku emisiju na televiziji i da obavezno ponesu lične karte. Ja sam imala užasnu tremu, a Đorđe je pravio viceve čak i na sopstvenoj svadbi. Kada su se otvorila vrata kod matičara i začuli se zvuci “Svadbenog marša”, dočekali su nas matičar i njegova asistentkinja sa lentama, a Đole je to morao da prokomentariše: “Oho – vidi Mis i prva pratilja!” Kad su pitali da li neko ima nešto da prijavi, on je matičaru pružio ključeve od automobila i rekao da nešto nije u redu sa ler-gasom, auspuh nešto ne radi dobro… I tako smo se mi “legalizovali” – ispričala je Olivera.

Izvor: Story

Istina o Đoletovom poreklu, prezime Balašević nastalo na nesvakidašnji način

Čitajte Luftiku na Google vestima

94 Shares
Share via
Copy link