Magazin Srbija

Srećan 1. rođendan Olivere! Za lečenje nedostaje još 1,3 miliona evra

oliver-sma
Foto: Facebook

Krize, kažu, pokažu i najbolje i najgore u ljudima. Dobrotu su mnogi naši građani pokazali skupljanjem novca za lečenje dece obolele od teške i retke bolesti spinalne atrofije – Sofije, Lane, Anike i Minje. Pojedinačna terapija za to oboljenje košta oko 2,3 miliona dolara. Baš toliko treba sada Oliveru Pal Gajodiju iz Bajmoka koji danas slavi prvi rođendan.

Oliver je nekoliko meseci nakon rođenja dospeo u bolnicu i od tada je na aparatima. Retka genetska bolest ugrožava mu život.

“Oliver je na aparatu za disanje u Novom Sadu i trenutno je stabilan. Kad sam sa njim onda se igramo, vežbamo. Nažalost, samo pola sata mogu da budem uz njega. On dobija spinrazu o državnom trošku i mi skupljamo novac za genetsku terapiju koja zaustavlja bolest”, kaže Oliverova majka, Timea Gajodi.

Dragoceni lek Oliver bi trebalo da primi do drugog rođendan, ali je svaki dan ranije bitan za njegov oporavak i fizički razvoj. Zato se širom zemlje organizuju humanitarni bazari.

“Nije u pitanju da li je Oliver ili neko drugo dete. Ja mislim da treba da pomognemo. Takvoj deci dati šansu”, kažu u Bajmoku odakle je Oliver.

U Kruševcu su skupili 263.140 dinara. Kažu da se dosta ljudi odazvalo što donacijama novčano, što donacijama u robi koja se prodavali na bazaru, piše RTS.

I u Leskovcu pozivaju sve da se pridruže akciji i neki deo doniraju Oliveru kako bi ga što pre poslali po lek.

“Stigli smo do pola puta. Negde oko 1,3 miliona evra smo pokupili. Cela Srbija je počela da skuplja za malog Olivera i zahvalni smo celoj Srbiji da toliko pomaže”, ističe Oliverov otac Jožef Pal.

Prvi rođendan Oliver dočekuje u bolnici. Majka Timea ima samo jednu želju: “Najviše bih volela da je on zdrav, da je on dobro, da je sa nama”.

Čestitajmo Oliveru rođendan tako što ćemo poslati SMS poruku sa sadržajem 848 na broj 3030 i tako donirati 200 dinara za njegovo ozdravljenje.

Bravo Srbijo! Sakupljen novac za malu Aniku

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link