Koronavirus

Obustavljeno istraživanje oksfordske vakcine protiv korone, učesnik imao ozbiljnu reakciju na lek

Treća faza vakcine protiv korona virusa, koju zajedno razvijaju univerzitet Oksford i kompanija “AstraZeneca” je obustavljena, posle ozbiljne reakcije kod jednog od učesnika istraživanja, javljaju britanski mediji.

Kako javlja “Dejli mejl” a sada nije poznato koja je priroda reakcije, ali osoba bliska učesniku u eksperimentu rekao je za “Stat news” da se očekuje da će se oporaviti.

Portparol kompanije “AstraZeneca” kazao je da je testiranje obustavljeno kako bi se izvršila analiza “bezbednosnih podataka”. Kako navode britanski mediji, akcije ove britansko-švedske kompanije pale su za osam odsto.

Prema navodima portparola “AstraZeneca” radi na reviziji podataka kako bi “minimizovala svaki potencijalni uticaj na vremenski period testiranja vakcine”.

“Dejli mejl” navodi da ta kompanija čini sve kako bi ispoštovala rokove u kojima bi trebalo da se kompletira faza istraživanja.

Obustavljanje istraživanja na vakcini nije retka pojava, ali to dodatno smanjuje šanse da se ovaj lek pojavi na tržištu u narednim mesecima.

Zapad potvrdio: Ruska vakcina radi, neželjenih efekata ima, ali su blagi

Izvor: Telegraf

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
12 Shares
Share via
Copy link