Putovanja Srbija

7 dana na Zlatiboru platićete koliko i 7 dana na Maldivima, uključujući i avio kartu

Pandemija koronavirusa navela nas je da se ove godine okrenemo turističkim destinacijama u Srbiji. Vlasnici apartmana i hotelijeri maksimalno su iskoristili ovu pošast i samo na Zlatiboru mesečno je letovalo i do 30.000 ljudi. Sličan trend nastavljen je i u jesenjim i zimskim mesecima.

Trodnevni aranžman za dve osobe u najluksuznijem hotelu na Zlatiboru košta od 76.000 dinara pa naviše a oni kojima je dovoljno da odsednu u hotelima sa četiri zvezdice za novogodišnji paket moraju da izdvoje od 21.500 dinara u dvokrevetnoj sobi (po osobi) pa sve do 65.000 dinara za boravak u apartmanu.

Svi hotelski aranžmani su na bazi polupansiona i uključuju korišćenje dodatnih sadržaja kao što su spa i wellness centri, fitnes centri, igraonice, piše B92, a prenosi Noizz.

Ni privatne varijante nisu nešto posebno povoljnije.

U konačištima i pansionima trodnevni aranžmani koštaju 20.000 dinara za dve osobe, pa do 40.000 dinara za smeštaj porodice u manjem apartmanu. Najčešća ponuda je ipak smeštaj od 20 evra po ležaju sa uključenim doručkom.

Najam apartmana na duže je nešto povoljniji, a u vreme praznika on je od 50 do 65 evra po danu u nešto skromnijem smeštaju, dok se bolje opremljeni i luksuzni apartmani mogu iznajmiti od 70 evra i više. U ponekoj kući za odmor još uvek se izdaju pojedinačne sobe, a cene se kreću od 10 do 15 evra po ležaju.

Pri tome, ako skijate, računajte i na trošak ski pasa koji je za jednu osobu oko 10.000 dinara za sedam dana.

Ako sve stavite na papir, ispada da vam je sedam dana na Zlatiboru skoro pa i koliko sedam dana na Maldivima, uključujući i avio prevoz. Ponude za ovu ezgotičnu destinaciju za koju vam ne treba PCR test, startuju od 1.300 evra pa naviše.

Zlatibor kao Kaluđerica, planina nestala pod divljom gradnjom

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

301 Shares
301 Shares
Share via
Copy link