film_fantasticne_zveri_o_gd
pixabay.com
Lifestyle

Obožavaoci Harija Potera čekaju Fantastične zveri i gde ih naći

Obožavatelji magičnog sveta Hari Potera željno čekaju jesen jer tada izlazi film Fantastične zveri i gde ih naći, a ovih dana je konačno objavljen prvi završen trejler za ovaj film. Film je urađen po knjizi J.K. Rouling (J. K. Rowling), koja je takođe napisala i scenario.

Film prati Njuta Skamandera, zoologa za magijska stvorenja, koji je proputovao svet sakupljajući sva divna i opasna magična stvorenja. Zatim, u Njujorku mu kofer sa stvorenjima ukrade Džejkob, lokalni lopov, koji ne shvata važnost kofera i činjenice da će uskoro osloboditi neka od najstrašnijih magijskih stvorenja.

Radnja priče smeštena je u dvadesete godine XIX veka, 70 godina pre pre Hari Potera, a pravi fanovi upoznati su sa činjenicom da istu tu knjigu – Fantastične zveri i gde ih naći Hari Poter ima još u prvom delu Hari Poter i kamen mudrosti, a u knjizi se nalaze i mnogobrojne dosetke i beleške popularne trojke – Harija, Rona i Hermione. Napravite kratak izlet u detinjstvo sa ovim filmom, a spekuliše se da je ovaj film prvi od trilogije koja sledi. Pored ovog, Roulingova je napisala i objavila kao zasebne knjige i Pripovesti Barda Bidla, kao knjigu bajku koja je ključna za misterije u vezi sa relikvijama smrti i knjigu Kvidič kroz vekove. U njoj se Roulingova pod pseudononimom Kenilvorti Visp bavi istorijom kvidiča, time kako je nastala zlatna skrivalica, kako su bladžerke uvedene u igru i mnogim drugima pravilama ovog magijskog sporta.

Knarlovi, salamanderi, bazilisk, zmajevi, vile i akromantule samo su neka od stvorenja kojima se knjiga i film bave. Njuta Skamandera glumi Edi Redmejn (Eddie Redmayne), a osim njega uloge tumače i Ezra Miler (Ezra Miller), Kolin Farel (Colin Farrell) i drugi. Tačan datum premijere je 18. novembar.

Više o filmovima pročitajte ovde

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Aleksandra Aleksić

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share