Magazin

Postoji škola za čarobnjake! Hogvorts se nalazi u Poljskoj

škola za čarobnjake
Foto: Internet

Nekoliko stotina ljudi svakog dana pita Gugl da li je Hogvorts, dvorac gde se školuju čarobnjaci, stvaran? Odgovor je da i nalazi se u Poljskoj.

U dvorcu Čoša se mogu pohađati četvorodnevni kursevi veštičarenja i čarobnjaštva a na kraju vam škola za čarobnjake daje i zvanični sertifikat.

Zamak Čoša se nalazi na jugozapadu Poljske u okrugu Luban, na jezeru Lesnia a izgradnja je počela u 13. veku.

Od 1996. godine dvorac se koristi kao hotel a od 2014. u njemu se nalazi škola za čarobnjake.

Na koledžu Vizardri, školski dan traje od 9 do 16 sati, a postoji ukupno 13 kurseva, od kojih se bira šest, na koje mogu da se prijave oni koji žele da postanu čarobnjaci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @wszedolazy

Tu je sve, od alhemije i herbologije do magične odbrane i runske magije.

U školi za čarobnjake se uči o otrovima i napitcima, kako da čitate i koristite magične brojeve, uči se i o neobičnim stvorenjima, zverima, biljkama.

Tu je i istorija, građanske i društvene studije za čarobnjake. Učenici će naučiti i kako da se nose sa bićima i energijama iz okruženja i kako da se štite i odbrane od napada drugih čarobnjaka.

Koledž je zamišljen slično kao i Hogvorts i ima pet različitih kuća, svaka sa svojom bojom i maskotom. Početnici prolaze ceremoniju gde određuju u kojoj kući će biti.

Kuće se takmiče u osvajanju bodova i, na kraju, u osvajanju kućnog trofeja. Van nastave, vreme se provodi tako što se istražuje zamak, a glasine kažu da postoji čak 16 tajnih prolaza.

Može da se pronađe soba skrivena iza pokretnog zida ili police za knjige. Ili da se naleti na mračne tajne skrivene u tamnici.

Može se učestvovati i na Fajerbol turniru gde se izvodi magija.

Ali koledž Vizardi ima nešto što Hogvorts nema – tavernu, sa pravim sluškinjama u baru, pićem i tračevima koji se šire po kafanama.

Izvor: DDL

Dobili smo prinovu! Izlegao se prvi pingvin sa beogradskom adresom

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

242 Shares
242 Shares
Share via
Copy link