Lifestyle

Novosadska dizajnerka unikatima osvaja modnu scenu

Kada bismo opisivali njene kreacije rekli bismo da su one zanimljive, šarene, vesele, pomalo boho, ali uvek unikatne. Male raznobojne ruže, čipka, neobični krojevi i interesantni dezeni krase odeću koju je dizajnirala Novosadska dizajnerka Senka Radaković. Ona polako osvaja modnu scenu, a nama je otkrila nešto više o svom radu.

senka-unikati
privatna arhiva

Iako je završila Fakultet za dizajn ona nije odmah radila u svetu mode, već u se bavila sekretarskim poslovima u advokaturi i marketingu. Priliku da radi u svojoj struci je dobila tek 2012. godine kada je počela da dizajnira odvene komade za devojke i žene.

– Najviše volim da se igram bojama i detaljima, a to mi ujedno predstavlja i najveću inspiraciju. Veliki sam zaljubljenik u prirodu iz koje crpim ideje, a do pre nekoliko godina nisam ni bila svesna koliki je ona izvor boja – kaže Senka Radaković.

Ova dizajnerka smatra da je svaka devojka i žena jedinstvena i vredna pažnje.

– Volim da lično upoznam devojku koja odabere nešto od mojih kreacija za sebe. Najviše uživam kada vidim njihovu radost i sreću, a to mi i predstavlja najveću satisifakciju. Različite devojke i žene su se pronašle u garderobi koju sam dizajnirala, što me posebno raduje, jer je svaka žena, kao i moje kreacije, jedinstvena.

senka-radakovic
privatna arhiva

I dizajnerka Senka Radaković se slaže da su Novosađanke lepe žene, a kaže da bi trebalo da nose isključivo garderobu u kojoj će se osećati prijatno, kako bi bile još lepše. Na Senkinim jednostavnijim kreacima će se uvek naći neki detalj koji će posmatraču privući pažnju. Kažu da prilikom odevanja treba voditi računa da privučemo pogled suprotnog pola, a evo šta novosadska dizajnerka kaže:

– Uniformisanost je dosta prisutna, ali možemo je izbeći tako što ćemo raditi na sebi, iznutra i spolja. Važno je biti srećan, nositi udobnu garderobu, neki autentičan detalj i time smo već na dobrom putu da postenemo unikatni i jedinstveni.

senka-kreatorka
privatna arhiva

Više o unikatnoj graderobi u novosadskom Unikatnom kutku

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

183 Shares
183 Shares
Share via
Copy link