dizajnerka-marina
privatna arhiva
Lifestyle

Naša dizajnerka ponovo na nedelji mode u Njujorku

Dizajnerka Marina Mićanović je ponovo potpisala ugovor za učešće na njujorškoj nedelji mode i sada sprema kolekciju za svoju septembarsku reviju.

spring-summer-2017-marina-m
privatna arhiva

Marina Mićanović je modna dizajnerka koja je diplomirala na italijanskoj akademiji “del Lusso-Calegari” u Beogradu nakon čega je počela da dizajnira za svoj brend pod nazivom “Tango natural fashion”. Prepoznatljiva je po tome što se poigrava formom i oblikom. Ona je  u februaru ove godine u Njujorku izlagala sa još dvojicom kolega, Zvonkom Markovićem i Batom Spasojevićem. Kolekciju proleće-leto 2017. predstaviće u okviru  AMCONYC platforme koja će biti na oficijalnom kalendaru Njujorške nedelje mode.

– Oduševljena sam kako se stvari odvijaju! Nisam htela da objavljujem ništa u javnosti dok sve definitivno ne bude dogovoreno i ugovor potpisan. Sada je sve to već urađeno, a kolekciju privodim kraju. Čini mi se da ovoga puta imam još veću tremu jer ću nastupati potpuno samostalno, bez društva mojih kolega iz Srbije. Inače, revija će biti 13. septembra i iskreno se nadam da datum neće biti baksuzan nego srećan, jer smatram da je Njujork moja odskočna daska i da tamo mogu dobiti podršku koja je potrebna dizajnerima kako bi na pravi način mogli da se bave kreativnim radom. Njujork je ostvarenje sna svakog modnog dizajnera – objašnjava modna dizajnerka.

marina-micanovic-februar-20
privatna arhiva

Ova dizajnerka je, osim u modu, zaljubljena i u ples, a evo kako ona opisuje taj spoj.

– Muzika dodiruje nešto što nije telesno i pokreće, rastužuje, razveseljuje i pomera nas unutra. Ples je pokret, koji nas budi i telesno pokreće. Kad to dvoje spojim u jedno onda nastaje i moda. Ideje i inspiracije dolaze sa svih strana, ali suštinski modne kreacije nastaju iz duše, a realizacija, tj. pokret je proizvod toga.

Marina je poznata po avangardnim krojevima, primesama ručnog rada, geometriji i asimetriji. Lepršavi materijali u kombinaciji sa kožnim detaljima, a sve u intenzivnim bojama,  prilagođeni  su novom vremenu i trendovima.

spring-summer-marina-micalo
privatna arhiva

– Ova kolekcija je moj vid komunikacije sa ženama koje su otvorene da nose nešto drugačije i unikatno. To su dame koje vole da eksepimentišu i ne prihvataju uobičajene granice. Modno osvešćene i prvenstveno svesne sebe, ne povinuju se nužno pravilima i normama – zaključuje Marina.

Inspiracija kolekcije postavljena je u 70-te godine što je oslikano kroz slobodu pokreta i simboliku boja. Isticanje ležernosti i žensvenosti pojačava utisak celokupne priče.

 Više o aktuelnim trendovima

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš