Lifestyle Moda

Mlada modna dizajnerka koja oslikava tekstil

Da li ste ikada poželeli da imate unikatni komad garderobe, koji će izgledati tačno onako kako ste ga vi zamislili, gde će svako dugme, šav, print i šara biti baš po vašoj meri? Upravo na ovakvu ideju došla je mlada modna dizajnerka Nina Krajnović. Ona je pre 2 godine osnovala modni brend Mart, a Ninine komade možete kupiti u Unikatnom kutku u Novom Sadu na Trgu mladenaca.

Unikatni-kutak-novisad
Foto: Facebook page MArt by Nina ©

Nina je pravi dokaz da se isplati verovati u sebe i da je moguće raditi ono što volite. Ona kaže da uz pomoć nekoliko prijatelja uspeva sve da postigne.

– MArt sam započela sama, a ubrzo nakon otvaranja Facebook stranice mi se priključila drugarica Monika koja je na sebe preuzela posao PR-a i bez njene pomoci bi stranica dosta sporije napredovala. Što se tiče MArt proizvoda radim sama, a veliku podršku imam od svoje okoline i drugarica koje rado priskoče u pomoć kada je potrebno fotografisanje ili nešto slično –  kaže Nina.

devojka-haljina-nina
Foto: Facebook page MArt by Nina ©

MArt je mladi modni brend nastao spajanjem njene velike ljubavi prema modi i umetnosti. Poseban je po svojim ručno oslikanim komadima. Danas, skoro 2 godine od nastajanja sa MArt potpisom možete pronaci, suknje, haljine, sakoe, mantile, torbice. Nina kaže da je 4 godine provela studirajući ono što voli, modni dizajn. Ipak, na tom putu bilo je momenata kada se pitala hoće li imati privilegiju da se bavi onim što voli.

– Kada sam odlučivala šta ću da studiram znala sam da moje studije moraju imati veze sa umetnošću i modom. Tako da je logičan izbor bio modni dizajn. U tom momentu nisam znala gde će me put odvesti i da li ću moći da radim to što želim i za šta se školujem. MArt je nastao marta meseca 2014. godine u najtežem periodu mog života, kada sam izgubila brata Miroslava. Tada mi je crtanje bio najlakši izlaz iz teške svakodnevnice – priča ona.

Njene mušterije su žene i devojke koje žele da se istaknu i malo odskoče od uniformisanog oblačenja kakav danas vlada među mladima. Najnoviji trend su mame sa bebicama koje žele da im se haljine slažu, zatim devojke koje žele posebnu haljinu za maturu, apsolventsko veče ili neku drugu svečanu priliku.

mama-cerka-haljine
Foto: Facebook page MArt by Nina ©

Sam proces nastajanja garderobe, kao i kod svakog dizajniranog komada, počinje od ideje koja se pretoči u skicu. Nekada je prvobitna skica jednaka krajnjem rezultatu, a nekada od jedne skice nastane 5 novih preko kojih Nina dolazi do krajnje ideje. Nakon toga se radi konstrukcija modela, krojenje, šivenje pa ručno oslikavanje sašivenog odevnog predmeta, a nekada je oslikavanje potrebno uraditi pre sastavljanja krojih delova. To zavisi od kroja modela i zamisli oslikavanja.

Garderoba se može poručiti putem Facebook stranice MArt by Nina. Od decembra MArt će se prodavati i u Beogradu. Ova devojka ima samo 24 godine, a svoj brend do sada je predstavila na modnom sajmu Katapult u Beogradu, a uskoro joj predstoji i prva revija u okviru Balkan Art Fashion Event-a u Beogradu.

Novosađanka koja je od srpske zastave napravila brend

 

 

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

24 Shares
Share via
Copy link