Novi Sad

Novosađanka ulovljena u švercu, pokušala da prokijumčari mini butik

zaplenjena garderoba
Foto: Uprava carina

Nova velika zaplena neprijavljene robe ostvarena je juče (18. maj) na graničnom prelazu sa Mađarskom, kada su carinici osujetili pokušaj Novosađanke da prokrijumčari firmiranu garderobu.

Prekršaj su otkrili carinici u saradnji sa policijom, na ulaznoj strani prelaza Horgoš, a zaplenjenom odećom i obućom bez problema bi se mogao opremiti manji butik.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled izdvojen kombi nemačkih registarskih oznaka, kojim je na relaciji Berlin-Novi Sad sama putovala 47-godišnja državljanka Srbije.

Osim što je na prelaz ušla trakom obeleženom zelenim semaforom, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, putnica je to i potvrdila u razgovoru sa carinicima. Ona je rekla da pored ličnog prtljaga prevozi samo polovnu mašinu za sušenje veša i četiri korišćene drvene stolice.

Ispostavilo se da je to daleko od istine, jer je iza sedišta i u tovarnom delu vozila pronađena nova garderoba i obuća robnih marki “Puma“, “Nike“, “Karl Lagerfeld“, “Boss“,“Levis“, “Guess“, “Gap“’ i drugih, čija je vrednost procenjena na oko 18.000 evra.

Pored krijumčarene garderobe i obuće do okončanja prekršajnog postupka, zadržan je i kombi, čime ukupna vrednost otkrivenog prekršaja premašuje 20.000 evra.

Izvor: RTV

Srbi švercovali 89 kilograma droge u breskvama

Share via
Copy link