Srbija Vesti

Pokušao da uđe u Srbiju sa odećom natopljenom kokainom (Foto)

1639996914-kokain-kofer-upr
Foto: Uprava carina

Carinici na aerodromu Nikola Tesla sprečili su jednog putnika da uđe u Srbiju sa garderobom za koju su sumnjali da je natopljena kokainom. Uprava carina saopštila je danas da je uzorak sa garderobe i kofera ispitan od strane policijskih forenzičara pozitivan na kokain.

“Nesvakidašnji“ pokušaj krijumčarenja droge carinici su otkrili 13. decembra. Tada je iz Ekvadora, preko Amsterdama u Beograd sleteo 51-godišnji makedonski državljanin albanske nacionalnosti.

Nakon preuzimanja prtljaga, putnik se uputio u zeleni kontrolni prolaz namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave, ali je ipak izdvojen za kontrolu.

Kada je skener pokazao neobičnu boju garderobe koja je spakovana u kofer, carinici su odlučili da urade detaljan pregled.

– Čim je putnik otvorio kofer, osetio se jak miris kiseline, a sva garderoba koja se nalazila u prtljagu bila je vlažna i teža nego što je očekivano. Pritom, u koferu sem odeće nije bilo ničeg drugog, ni obuće, niti pribora za ličnu higijenu, iako je putnik rekao da dolazi iz Ekvadora gde je kod prijatelja boravio 13 dana – ističe se u saopštenju.

Na pitanje carinika zašto su stvari vlažne, putnik je izjavio da je u zemlji iz koje dolazi visoka vlažnost, pa oprane stvari nisu stigle da se osuše.

Carinici su uradili preliminarni test na prisustvo narkotika koji je bio pozitivan. Policija je obaveštena, a prtljag je zadržan i po nalogu Tužilaštva poslat na dalje veštačenje.

Nalazom Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku MUP potvrđeno je da su uzeti uzorci pozitivni na kokain, što znači da se radi o krivičnom delu zbog čega će protiv putnika biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Sudija pustio švercere tone i po kokaina na slobodu; jer kum nije dugme

18 Shares
Share via
Copy link