Magazin

Srbi švercovali 89 kilograma droge u breskvama

Dva Srbina i Slovak uhapšeni su u Španiji, kao navodni članovi kriminalne grupe, koja je iz Sijuele distribuirala marihuanu širom centralne Evrope, prenosi portal Granada Hoy.

Policija je 29. marta uhapsila tri muškarca i tom prilikom zaplenila 88,7 kilograma ove droge, koja je bila vakumirana i u paketima.

– Ova policijska akcija nazvana je „Trevenkue Tvins“, a imala je zadatak da razbije organizovanu kriminalnu grupu koja je radila iz skladišta na industrijskom imanju u Sijueli. Naime, oni su ovo skladište pretvorili u laboratoriju, gde su dovozili drogu, skladištili je, vakumirali i spremali za uličnu prodaju po gradovima centralne Evrope – prenosi ovaj portal.

Oni navode da su agenti Tima za organizovani kriminal i borbu protiv droga pravosudne policije Granadne, prošle nedelje otkrili skladište.

– Tako su 29. marta videli kako kamion slovenačkih registraskih oznaka ulazi u skladište – navodi portal i dodaje da istražitelji iskoristili taj trenutak.

– Civilna garda je upala unutra i tamo je zatekla Srbe i Slovaka kako između paleta breskvi utvoraju 24 kutije u kojima se nalazi 25 kesa sa vakumiranim pupoljcima marihuane, a zaplenjeno je 88, 72 kilograma.

Istražitelji su otkrili da su Srbi odgovorni za skladište, a da je kamion u vlasništvu uhapšenog Slovaka.

Uhapšena 21 osoba, valjali lažne šampone i praškove na pijacama, zaradili više od 500.000 evra

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

46 Shares
Share via
Copy link