Srbija Vesti

Kako je modni lanac C&A budžet Srbije zakinuo za 6 miliona € i godinama varao državne organe

c i a

Među glavnim naslovima u srpskim medijima danas (6. jul) se izdvojila vest kako se čuveni modni lanac C&A sprema da napusti tržište naše zemlje, navodno otrkiveno da su skoro sedam godina švercovali kinesku robu i na taj način oštetili budžet Srbije za šest miliona evra,

Portal Telegraf Biznis proverio je detalje ovog slučaja u Upravi carina…

Kako im je rečeno u Upravi carina, ta institucija je prošle godine otkrila zloupotrebe koje su godinama unazad vršene tako što su službenici jedne inostrane modne kompanije zajedno sa službenicima jedne špediterske firme zloupotrebljavali pečate i memorandume ove dve kompanije.

„Na taj način, uvozeći drugu tekstilnu robu, napravili su štetu za državni budžet samo na osnovu neplaćenih uvoznih dažbina u visini od najmanje 6 miliona evra“, navode u Upravi.

Uprava carina dostavila je izveštaj sa pratećom dokumentacijom nadležnim istražnim organima.

„Nemamo saznanja da je u zloupotrebama učestvovao i neko od zaposlenih iz carinske službe, ali će i to biti predmet istrage koja je u toku. U skladu sa zakonom, nismo u mogućnosti da iznosimo podatke o pravnim ili fizičkim licima do okončanja prekršajnog i, eventualno, krivičnog postupka“, navode oni.

Ovo je drugi modni lanac koji odlazi sa našeg tržišta ovog mescea. Podsetimo, i lanac Orsaj „pakuje svoje kofere.“

Novosađaninu pukle patike od 14.000 dinara, pokušao da ih zameni, pa dobio neverovatan odgovor (FOTO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

61 Shares
Share via
Copy link