Magazin Novi Sad

Bojana iz Novog Sada pokrao prevarant sa poternice, sam našao pola imovine

prevara-investitori-830x0
Foto: Privatna arhiva / Ustupljene fotografije - Telegraf.rs

Srbijom krstari prevarant D.P. (38) iz Aleksinca koji se zbog svojih mahinacija već nalazi na poternici MUP-a Srbije. To je, na teži anačin, saznao i mladi novosadski preduzetnik Bojan Štrbac koga je ovaj prevarant oštetio za građevinsku opremu od vrednosti od milion i po dinara.

Ovaj mladić vlasnik je firme koja se bavi iznajmljivanjem građevinskog materijala i još početkom septembra je D.P. izdao skupocenu opremu, nakon čega je D.P. nestao, a opremu je, kako je Bojan od početka sumnjao, preprodao dalje.

Kada je prijavio slučaj policiji, Bojan je tada i saznao da je za D.P. uveliko raspisana poternica i da se tereti za brojna krivična dela. Mladi preduzetnik bio je toliko očajan da je izjavio za Telegraf kako nije izgubio samo vrednu opremu, već i zaradu koju bi imao od njenog daljeg iznajmljivanja.

Nakon što je na društvenim mrežama obelodanio šta mu se dogodilo, Bojanu su počeli da se javljaju i drugi ljudi koje je D.P. prevario. Ubrzo se ispostavilo da je D.P. varao ljude širom Srbije i da ga mnogi traže besni zbog izgubljenog novca.

bojan2-830x0
Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

Ipak, nije odustajao i ova priča je njegovom zaslugom dobila delimično srećan kraj. Mladić se sam dao u potragu za iskusnim starim prevarantom i uspeo je da povrati pola otete opreme.

– Shvatio sam da moram da tražim sam i da izvučem najviše što mogu. D.P. je preprodavao opremu u prisustvu još radnika, jer svakako nije mogao sam da je istovara i prevozi. Došao sam do tih radnika i od njih dobio telefon kupca iz Smederevske Palanke – prepričao je Bojan svoju poteru za prevarantom.

Saznao je i da se njegova oprema trenutno nalazi na jednom gradilištu, ali dok se dovezao do Smederevske Palanke, nje nije bilo. Rečeno mu je da je “sklonjena na sigurno”.

Kupac iz Smederevske Palanke je prema celoj priči bio sumnjičav i čak je optužio Bojana da sarađuje sa D.P. i da su ga njih dvojica zajedno nasamarili.

– Kada sam došao sa policijom i kada je dokazano da je to moja oprema koju je D.P. ukrao od mene, čovek je shvatio da sam prevaren i vratio mi je pola. Dobio sam 270 od 350 podupirača i 230 kvadrata skele od ukupno 500 kvadrata. Želeo sam naravno da mi se vrati sve, ali stav je bio da treba budem srećan što sam i to uspeo da izvučem i povratim – kazao je ovaj Novosađanin.

Njemu, dodaje, nije poznato da je D.P. uhvaćen.

– Mislim da se samo primirio nakon što je napravio puno problema, a zna da je na poternici i da ga policija traži – ističe Bojan.

Ovaj momak iz Novog Sada je 11. septembra svu opremu dovezao u Grmovac, selo pored Dobanovaca, gde mu je D.P. i tražio isporuku. Međutim, dva dana kasnije, kada je trebalo da se nađu da mu D. isplati novac za iznajmljenu robu, Bojan je shvatio da nešto nije u redu.

– Trebalo je da se nađemo da mi da novac i da mi pokaže gradilište gde navodno gradi pet, šest kuća. Rekao mi je da dođem posle tri sata, kada će on dobiti novac od investitora kojem te kuće radi. Došao sam i čekao do četiri, pa do pet, šest, a od njega i dalje nije bilo ni traga – prisećao se Bojan.

bojan3-830x0
Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

Pokucao je na vrata ljudima koji žive pored placa gde je prevarantu 11. septembra istovario robu.

– Oni su mi rekli da znaju da je velika količina robe istovarena tu, a onda su mi ispričali da je nakon toga došao novi šleper i odneo sve. D.P. mi se javio sutradan kad sam ga zvao i rekao mi da je imao saobraćajnu nesreću. Međutim, kako su dani prolazili, a od njega nije bilo ni traga, ja sam otišao u policiju. Tamo sam saznao ono što me je šokiralo, da se D.P. nalazi na poternici i da protiv njega postoje prijave svakakvih vrsta – ispričao je Bojan pomenutom mediju.

Traži se Novosađanin koji je iz pištolja ubio koker španijela i ostavio telo ispod Klisanskog mosta

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Kako mu je onaj vratio pola opreme kad je to kradena roba? Po zakonu onaj ko kupi od lopova mora da vrati sve. Kakva je ovo sprdnja od teksta?

generic vignette (DESK luftika.rs)
152 Shares
152 Shares
Share via
Copy link