Magazin Novi Sad

Otkriven identitet Novosađanina koji je vazdušnom puškom terorisao sugrađane

Milan Jović (19) iz Novog Sada koji je gađao prolaznike iz vazdušne puške živeo je u zgradi Save Ljubojeva i opet je pucao nedelju, nakon čega je u ponedeljak uhapšen.

Osumnjičen je da je učionio krivično delo izazivanje opšte opasnosti jer je u nedelju 5. maja oko 19.35 sati iz svog stana u Ulici Save Ljubojeva ispalio projektil iz vazdušne puške u pravcu Ulice Kraljevića Marka i na terasi pogodio S. N. (41) iz Novog Sada u ruku, piše Blic.

Žitelji ovog dela grada žalili su se da ih neko od petka 3. maja do nedelje 5. maja gađa vazdušnom puškom. Jedna žena je pogođena u vrat, druga u glavu. Jović nije davao izjave u policiji, a određeno mu je zadržavanje 48 sati u pritvoru i za to vreme biće izveden pred javnog tužioca kome će dati izjavu.

Prebivalište mu jeste prijavljeno na adresi zgrade u Ulici Save Ljubojeva, ali ga komšije slabo poznaju.

– Maltretirao nas je sigurno mesec dana. Kad mu dune izađe na prozor ili terasu i puca. Pre dva dana opet sam čula da neko puca iz vazdušne puške. Čini mi se da to nije bilo u našem ulazu. Ptice su se razbežale na sve strane. Mislim da su ga tada konačno i otkrili. Stvarno ne znam ko je, prvo sam pomislila da je neki stariji čovek koji je “otišao” sa živcima i iznenadila sam se kad sa čula da je mlad dečko. U ovoj zgradi promenilo se puno ljudi u poslednje vreme i slabo se poznajemo – rekla je M.P. stanarka u zgradi Save Ljubojeva.

Svašta se ovih dana priča na tromeđi ulica Save Ljubojeva, Kraljevića Marka i Bulevara Jaše Tomića. Jedni tvrde da je policija napadača našla u Beogradu drugi u Novom Sadu. Treći da opet nije odavde. Iz policije nezvanično saznajemo da napadač jeste uhapšten u Novom Sadu i da se u ovom gradu rodio i živi.

Stevica Nikolić jedan od pogođenih koji samo sticajem srećnih okolnosti nije teško povređen, jer je slučajno podigao ruku u tom momentu dijabola mu se zabola u šaku, a ne u oko, kaže da ne poznaje napadača.

– Nisam nikad čuo za njega, da je iz ovog kraja sigurno bih ga znao kao i njegove roditelje, jer je to zgrada preko puta moje i poznajem sve ljude, ovde sam odrastao – rekao je Nikolić.

Na zgradi na adresi Save Ljubojeva broj 2 konačno mogu da skinu upozorenje koje glasi: “Komšije, u vašem ulazu imate ludaka koji s prolaza puca na ljude iz vazdušne puške. Molim komšiju koji je primetio iz kog stana neko vežba gađanje da prijavi policiji. Jer možda ste vi sledeća meta!”.

Bizarna jurnjava za razbojnikom po ulicama Novog Sada

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

68 Shares
Share via
Copy link