Novi Sad

U zlatnom dobu nesuđeni bazen na Novom naselju postaje buvljak, a isušena bara parking

Parcela na obodu novosadskog kvarta Novo naselje, na kojoj su svojevremeno planirani tržni centar i bazen, pretvorena je u novi buvljak, koji je do skoro bio stacioniran kod Satelitske pijace.

Stara odeća i obuća, filmovi na DVD-u, rashodovane tastature i drugi elektronski uređaji svoje mesto su sada našli na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića.

Deluje da prodavaca, za sada, ima nešto manje nego što ih je bilo kod Satelitske pijace, ali je prostor na kojem prodaju veći. Lokacija na kojoj su nekada prodavali stvari sada je prazna.

Ovog puta smestili su se na neuređenoj parceli. Kao i ranije, poređali su proizvode na ćebad i čekaju kupce. Većina njih je na suncu, dok su se neki smestili ispod krošnji drveća i zauzeli najbolje pozicije.

Kažu da ljudi još nisu primetili da mogu da kupe proizvode na novoj divljoj pijaci, ali im lokacija odgovara. Zadovoljni su, jer do pijace građani mogu da dođu sa četiri autobuske linije – 2, 7, 8, 9.

Jedan od prodavaca rekao je reporteru 021.rs da su dobili dozvolu da prodaju na ovoj lokaciji, te da vode računa da se ne ostavlja smeće. Kod samog ulaza postavljena su dva kontejnera u koje se odlaže otpad, a odgovara im i to što imaju veliki parking prostor, pa nema gužve oko iznošenja stvari za prodaju.

Međutim, dokle će ovde moći da ostanu nije poznato, jer i gradska vlast i investitor imaju planove sa ovom parcelom. Pošto je firma koja je želela da gradi tržni centar i bazen na Novom naselju propala, ovaj deo gradske četvrti predstavlja ruglo već 13 godina.

parking novo naselje
Parking na mestu isušene močvare, foto:021.rs

Gradske vlasti su močvaru koja se dugo tu nalazila, a koja je sada postala neočekivani parking, nedavno isušile. Grad trenutno razgovara sa kompanijom „Delhaize“, kako bi se pronašlo kompromisno rešenje.

Jedno od njih je izgradnja bazena koji bi gradska administracija uzela pod kontrolu, dok bi se investitoru dozvolilo da pored izgradi objekat.

Na Novom naselju planiran najatraktivniji gradski park (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

291 Shares
291 Shares
Share via
Copy link