Novi Sad

Deca na novosadskom Novom naselju meta maloletnih huligana, presreću ih po povratku iz škole

Prethodnih dana na Novom naselju zabeleženo je više slučajeva napada maloletnih huligana na učenike Osnovne škole “Prva vojvođanska brigada”.

Kako javlja Radio 021, napadana su uglavnom deca prilikom povratka iz škole u večernjim satima. Huligani su imali kapuljače, a nosili su palice i letve.

Pojedini zabrinuti roditelji su odlučili da ponovo prate decu jer smatraju da policija nije preduzela konkretne mere.

Prema saznanjima 021.rs, policija je upoznata sa ovim incidentima i radi na pronalaženju počinilaca, ali i na povećanju broja patrola u ovom delu Novog naselja.

Roditelji navode da decu nižih razreda presreću uglavnom maloletnici koji su u višim razredima osnovne škole ili su tek krenuli u srednju.

Huligani se kreću u grupi i decu zaustavljaju, pitaju ih za koji klub navijaju, nakon čega im zadaju nekoliko udaraca.

Među roditeljima se dele i više poruka o napadima na decu, u koje je 021.rs imao uvid.

U nekim porukama se navodi da su slučajevi prijavljeni policiji i da je roditeljima rečeno da su isti huligani već napadali decu, ali i da je bilo okršaja među huliganima.

Kažu i da su o svemu obavestili školu “Prva vojvođanska brigada”, te da bi ovom problemu trebalo da se razgovara na sednici Saveta roditelja.

U školi navode da je direktor razgovarao sa školskim policajcem i pomoćnikom komandira policijske stanice Satelit te da su pojačane patrole u delu Novog Naselja oko škole,kao i da se za počiniocima intenzivno traga.

Koliko se Detelinara i Novo naselje vole?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link