Koronavirus Novi Sad

Dnevni broj novozaraženih tinejdžera u Novom Sadu veći nego pre za mesec dana

U protekla dva dana Novi Sad beleži porast u broju zaraženih od korone. Brojka od oko 270 novozaraženih dnevno govori da je ovaj talas slabiji od onog iz decembra kada je bilo oko 700 novoobolelih.

Direktor doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat, kaže da se situacija nije menjala prethodne dve do tri nedelje kada se broj obolelih kretao između 200 i 250. Dodaje da nam ovonedeljni rast broja obolelih govori da se negde greši i da se mere ne poštuju.

Posebno ga zabrinjava rast broja obolele dece koji sada dnevno premašuje nekadašnji ukupan broj novozaražene dece za mesec dana.

“To su uglavnom deca uzrasta od 15 do 17 godina, što nam govori da ne vodimo računa šta nam deca u tom uzrastu rade, gde idu, sa kime se druže i kako se ponašaju. Ovo je i apel roditeljima da svakako povedu računa o svojoj deci u smislu zdrastvene zaštite i pridržavanja svih epidemioloških mera.”

Direktor doma zdravlja Veselin Bojat apeluje na sugrađane da se odazovu na vakcinaciju.

Prema njegovim rečima na Novosadski sajam na vakcinaciju dolaze samo građani koji su dobili poziv eUprave. Danas se radi revakcinacija Sinofarm i Sputnjik vakcinama i nešto manji broj prvih vakcina.

Sutra se očekuje vakcinacija prvom dozom Sputnjik vakcine.

Trenutno nema Astrazeneka vakcine, ni za Fajzerovu vakcinu nema informacija kada će stiči nove doze.

Bojat je rekao da su se prošle nedelje vakcinisali stanovnici Kovilja, njih 350, kao ida se prijavilo još 300 stanovnika ovog naselja. U toku su pregovori sa mesnim kancelarijama Rumenka, Stepanovićevo i Kisač.

Do sada se vakcinisalo više od 140.000 Novosađana, a revakcinisano nešto više od 60.000 njih.

Korona virus i vitamin D: Zašto vam je potreban i kako može da pomogne u borbi protiv virusa kao što je Kovid

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


40 Shares
Share via
Copy link