Magazin Novi Sad

Prijave za subvencije za kupovinu bicikala počinju tačno u podne

biciklisti-novi-sad

Prijave za subvencije od 10.000 dinara za kupovinu bicikala počinju danas, u petak, 25. juna, tačno u podne, a pravo na subvenciju imaju svi Novosađani, tj. oni koji imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu. Rok za prijavu ističe 5. jula u podne, a ukupno je planirano 900 subvencija.

Za subvencije je ukupno obezbeđeno 7.020.000 dinara.

Prijave se predaju na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine i sajta “Novosadske biciklističke inicijative” www.vozibicikl.rs.

Predviđeno je da se nakon elektronske prijave dobije redni broj, a oni koji dobiju broj od 1 do 900 treba da dostave kopiju ili očitanu ličnu kartu radi dalje provere.

U javnom pozivu se napominje i da pravo na subvenciju ima samo jedan član domaćinstva uz uslov da novčana podrška bude data jednom u tri godine po domaćinstvu. Mogu da se prijave oni koji imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu.

Pet dana nakon isteka roka za prijavu na sajtu Uprave, kao i Udruženja, biće obavljena rang lista, a građani kojima bude odobrena dotacija od 10.000 dinara o tome će biti obavešteni u roku od osam dana od objavljivanja rang liste.

Oni koji budu izabrani imaju obavezu da u roku od 15 dana od objave rang liste dostave dodatnu dokumentaciju kako bi im se isplatio novac.

Oni kojima budu odobrene subvencije dokumentaciju će predavati u Kulturnoj stanici “Eđšeg”, Antona Čehova 4. Potrebna su lična karta na uvid, original potpisanog obrasca izjave o članovima domaćinstva, original potpisanog obrasca saglasnosti o obradi podataka o ličnosti, dokaz o otvorenom dinarskom računu na svoje ime (npr. kopija bankovne kartice sa imenom, prezimenom i brojem računa ili potvrda banke), dokaz o kupovini novog bicikla, sa datumom nakon objavljivanja konačne rang-liste (originalni fiskalni račun, sa gotovinskim računom koji glasi na ime izabranog lica, uz redni broj prijave i garanciju).

Takođe, kako bi se dobila subvencija bicikl mora biti nov i kupljen na teritoriji Srbije, sa datumom nakon objavljivanja konačne rang-liste, piše 021.

Ukoliko ne budu ispunjeni uslovi gubi se pravo na dotaciju, a pravo će dobiti sledeći na listi.

Tokom narednih meseci, Novosađani mogu očekivati i novi konkurs za subvencionisanje kupovine bicikala. Grad Novi Sad je u budžetu, osim inicijalnih osam miliona dinara, od kojih će biti podeljeno više od sedam miliona dinara dok ostatak ide za troškove NSBI koji sprovodi konkurs, opredelio još 10 miliona dinara.

Ideju o dodeli subvencija za kupovinu bicikala potekla je od NSBI i lokalna vlast je ovaj projekat prihvatila pre nekoliko meseci kako bi se povećao broj biciklista na ulicama i kako bi se smanjilo zagađenje vazduha iz saobraćaja.

Novi Sad, grad sa najviše biciklista u Srbiji, broj dvotočkaša tokom pandemije uvećan za 10.000

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Sramota u kakvoj državi živimo… Da NIŠTA ne može da se odradi kako treba. A opet, nije da nismo znali još pre par meseci kako će ovo da bude i kako će da se završi. Od 12.02 vrti ”Obrada prijave” na nekoliko računara i telefona, nikom se ništa ne pokreće. Još jednom, SRAMOTA.

OGLAS

402 Shares
402 Shares
Share via
Copy link