Novi Sad

Deda makro (81) optužen da je organizovao prostituciju u NS, podvodio devojke u salonu za masažu

677z381_33-pxhere-hapsenje
Foto: Pxhere

U novosadskom Višem sudu nastavljeno je suđenje okrivljenom D. P. (81), koji se tereti za trgovinu ljudima. Na suđenju, koje je zatvoreno za javnost, vršen je uvid u snimke sa saigurnosih kamera.

U dosadašnjem postupku saslušane su oštećene i one su svoj iskaz dale iz skrin-sobe novosadskog Višeg suda jer imaju status posebno osetljivog svedoka. Ispitane su putem video-konferencijske veze iz posebne prostorije suda – Službe za pomoć i podršku svedocima i oštećenima. Međutim, šta su oštećene ispričale, ostaće nepoznato jer je suđenje zatvoreno za javnost.

Protiv osumnjičenog D. P. podignuta je optužnica 17. avgusta 2021. godine zbog krivičnog dela trgovina ljudima u odnosu na šest oštećenih lica. Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od najmanje pet godina, navodi novosadski Dnevnik.

Njega su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsili 23. marta 2021. godine, a javnost je o svemu saznala dan kasnije, kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako pripadnici MUP-a takozvanim ovnom razvaljuju vrata na više lokacija u Novom Sadu, gde su se pružale usluge masaže.

Kako je tada saopšteno, D. P. se stavlja na teret da je zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao žene radi prostitucije, odnosno za pružanje seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu.

Kako su mediji ranije pisali, policija je pratila D. P. neko vreme pre hapšenja, a za njegove nečasne radnje saznalo se nakon što ga je prijavio jedan mladić.

– Momak je imao sportsku povredu i u oglasima je pronašao salon za masažu. Kada je došao u salon, trošni lokal nedaleko od policijske stanice u Novom Sadu, dočekao ga je ljubazni dekica i uveo ga u prostoriju sa stolom za masažu. Rekao mu je, navodno, da se raskomoti i izašao je, a mladić je mislio da će ga taj čovek masirati. Međutim, onda je u sobu ušla naga devojka. Mladić se šokirao, obukao i obavestio policiju – pisali su ranije mediji kako se odmotalo klupko podvođenja devojaka.

I komšije su ranije ispričale da je taj salon bio vrlo „prometan“, da su se mušerije smenjivale na svakih sat vremena, te da su tu viđali razne devojke.

– Jednom mi je taj gospodin rekao: „Komšo, možeš i ti na jednu masažu sa hepi endom“. Zbunio sam se, iako sam pretpostavljao da se u tom salonu, koji nije spolja imao nikakva obeležja i prilično neugledno je izgledao, dešavaju sumnjive stvari – ispričao je ranije komšija za medije.

Izvori medija ranije su pisali da je osumnjičeni usluge masaže reklamirao na društvenim mrežama i u raznim oglasima.

– Usluge „masaže“ oglašavao je na društvenim mrežama, a naplaćivao ih je od 4.000 dinara pa naviše u zavisnosti od vrste usluge – pričali su ranije izvori.

Inače, D. P. je pisao, u više navrata novosadskom listu „Dnevnik”, i u pismima isticao da je sud taj koji treba da utvrdi da li su te žene bile u teškoj materijalnoj situaciji, a on to koristio, pa ih vrbovao i eksploatisao.

Na orgijama sveštenika muška prostitutka kolabirala od tableta, biskup podneo ostavku

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link