Svet

Na orgijama sveštenika muška prostitutka kolabirala od tableta, biskup podneo ostavku

biskup-poljska

Poljski biskup, u čijoj je biskupiji došlo do skandala zbog orgije u domu sveštenika, podneo je ostavku, saopštio je Vatikan. U saopštenju se ne navodi tačan razlog ostavke biskupa Gžegoža Kašaka, već samo da ju je papa prihvatio.

Kašakovu biskupiju na jugozapadu Poljske potresa skandal otkako su u poljskim medijima u septembru objavljeni izveštaji o orgijama u domu sveštenika u gradu Dabrova Gornič. Prema poljskim medijima, muška prostitutka kolabirala je na zabavi nakon što je popila previše tableta za erektilnu disfunkciju.

Jedan od učesnika žurke pozvao je hitnu, ali kada su medicinske ekipe stigle na lice mesta, nije im bilo dozvoljeno da uđu, već su muškarcu pomogli nakon poziva policije, navodi se u izveštajima.

Sveštenik je organizovao zabavu u svom stanu

Biskup je pozvao vernike da se mole za sveštenike koji su bili uključeni i druge ljude koji nisu učinili ništa loše, ali su bili pogođeni njihovim ponašanjem, navodi dnevni list Gazeta Viborcza i drugi mediji.

Sveštenik koji je organizovao zabavu u svom stanu, po imenu Tomaš Z, dobio je otkaz, navodi državna agencija PAP.

Eparhija je saopštila da je njegovo ponašanje “uzrok velikog skandala za vernike i da opravdava ogorčenje javnosti”, navodi agencija PAP.

Vlado je hteo da postane sveštenik, a onda je upoznao Majkla, danas su u srećnom braku

Čitajte Luftiku na Google vestima

324 Shares
324 Shares
Share via
Copy link