Magazin Novi Sad

Humanost najmlađih: Deca sa Limana prodaju limunadu, a prihod uplaćuju NURDOR-u

Znate li gde se ovih dana može popiti najukusnija limunada i đumbirlada?

Na Limanu, kod Osnovne škole Žarko Zrenjanin.

Nemojte nam verovati na reč, nego već danas prošetajte do dečacice koju ćete lako upčiti. Osvežite se ukusnim napitkom i upoznajte decu velikog srca.

Sav novac od prodaje napitaka odlazi organizaciji NURDOR – Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

Osim osvežavajuće limunade i đumbirlade, ovi prijatelji trude se da svim zainteresovanima ponude i nešto da se zaslade, pa bude tu i slatkiša.

Jedna od organizatorki akcije, koja će definitivno postati jedna od najlepših vesti iz Novog Sada ove godine, Mia Reljić kaže za 021.rs da su za nekoliko dana prikupili više od 30.000 dinara, koji će biti prosleđeni NURDOR-u.

– Mi smo već odavno imali ideju da napravimo štand sa limunadom, ali nismo znali da će to biti u dobrotvorne svrhe. Jedan dan je moja drugarica Anđelija rekla da napravimo štand i da sav novac ide NURDOR-u i tako je sve počelo. Danas će biti osmi dan otkako prodajemo limunadu i đumbirladu – poručuje ova humana Novosađanka.

Ona najavljuje i malu novinu koju će od danas imati u ponudi, a u pitanju su američki keksići koje je pripremila drugarica Ana.

Naravno, mali štand klinaca sa Limana privukao je pažnju komšija, pa mnogi žele da isprobaju nešto od njihovih proizvoda. Posebno im se svidela đumbirlada, pa je to postao i svojevrsan specijalitet kuće.

Za ovaj nesvakidašnji potez Novosađana saznali su članovi NURDOR-a, koji su zahvalni velikim humanitarcima.

– Prijateljstvo je jedna duša u dva tela, rekao je Aristotel. Ovo su sigurno naučili i pokazali naši mladi i humani Novosađani, koji su sa Limana poslali snažnu poruku podrške i prijateljstva. Hvala vam, mladi ljudi velikog srca, na primeru koji ste nam svima pokazali. Hvala vašim roditeljima, koji su vas podržali i svima koji su degustirali vaše slatke napitke. Sa takvom omladinom je najlepše – poručuju u NURDOR-u.

Njihove limunade, đumbirlade i keksiće možete probati već danas, a na taj način i pomoći deci koja se bore protiv opake bolesti. Radno vreme štanda je od 18 do 21 čas.

Rad NURDOR-a možete da pomognete i slanjem SMS poruke na broj 1150, čime unapređujete kvalitet lečenja dece iz cele Srbije o kojima u ovom udruženju svakodnevno brinu.

Moj sin je izlečen od raka, zato NURDOR-u dajem celu sebe

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


613 Shares
613 Shares
Share via
Copy link