Koronavirus Magazin Novi Sad

U Novom Sadu nove mere – besplatan parking, zatvoreni parkovi, pomoć najugroženijim penzionerima

Novosadski Gradski štab za vanredne situacije je na sednici održanoj juče, 22. marta doneo je nove naredbe u cilju suzbijanja širenja epidemije virusa korona.

Kako je saopštio Grad, izdata je naredba Direkciji za robne rezerve da u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere u Novom Sadu čiji iznos mesečne penzije ne prelazi preko 30.000 dinara.

Takođe, izdata im je naredba da obezbede hitnu isporuku paketa sa osnovnim životnim namirnicama socijalno ugroženim građanima, a prema proceni i zahtevu Centra za socijalni rad.

Gradski štab izdao je naredbu „Tržnici“ da zatvori sve pijace na teritoriji grada, kao i objekte unutar pijačnog prostora. Svi maloprodajni objekti koji imaju ulaze van pijačnog prostora mogu da nastave obavljanje svoje delatnosti.

„Parking servisu“ naređeno je da obustavi naplatu parkinga u Novom Sadu od 23. do 27. marta.

Štab je zabranio i korišćenje parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom kao i tartan staza na keju.

Upravnicima stambenih zajednica i profesionalnim upravnicima naređeno je da u svojim stambenim zajednicama evidentiraju osobe starije od 65 godina i druge kojima je potrebna pomoć u dostavljanju osnovnih namirnica i drugih neophodnih sredstava, te da za iste organizuju dostavu.

Izvor: 021.rs

Više novosadskih osnovaca u karantinu zbog sumnje na koronu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

209 Shares
209 Shares
Share via
Copy link