Koronavirus Novi Sad

U NS stabilnije: Više otpuštenih nego primljenih pacijenata, oko 30 novozaraženih dnevno

infektivna-kcv
Foto: Kcv.rs

Nedelju dana unazad novosadske kovid bolnice više pacijenata otpuštaju, nego što ih primaju na lečenje. To je rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

–  Možemo da kažemo da se situacija polako stabilizuje. Ona prelazi iz nepovoljne u nestabilnu, nije završen talas. Po broju pregleda u toku dana u kovid ambulanatama i, pre svega, po broju pacijenata koji idu na lečenje u Infektivnu kliniku, vidimo da dolazi do smanjenja. Imamo sedmi ili osmi dan da se veći broj ljudi otpušta iz bolnica nego što dolazi na lečenje, što je važno kada pričamo o stepenu opterećenja zdravstvenog sistema – poručuje gradonačelnik.

Ipak, kako je rekao, ovo i dalje nije momenat za opuštanje, jer još uvek imamo oko 30 novozaraženih na dnevnom nivou.

Zbog toga će sve antiepidemijske mere u Novom Sadu ostati na snazi bar još nedelju dana.

Na teritoriji Novog Sada na snazi je 16 mera, među kojima je obavezna upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara, zabrana organizovanog okupljanja više od 10 osoba na javnim prostorima u zatvorenom i na otvorenom, uz obaveznu fizičku distancu.

Ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 čas u zatvorenom delu i do 23 časa u bašti, ukoliko je poseduju. Radno vreme je ograničeno i za trgovine do 21 čas.

Ostale mere možete pogledati OVDE.

Izvor: 021.rs

Novi Sad za 5 do 6 godina dobija most u nastavku Bulevara Evrope, preko Šodroša

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


36 Shares
Share via
Copy link