Novi Sad Vesti

Gde Novosađani mogu da se testiraju, koga da zovu i kako prekidaju izolaciju

Svako ko oseti simptome koronavirusa trebalo bi da se javi u kovid centar Doma zdravlja “Novi Sad” na Novom naselju, na adresi Bulevar Slobodana Jovanovića 9.

Važna napomena: Na prvi pregled u kovid centar dolazite tri do četiri dana od pojave simptoma. Na taj način će antigenski test pokazati najtačniji rezultat.

Informacije o redovima za pregled u kovid centru na Fejsbuku.

Kovid centar radi 24 sata, a možete ga dobiti na sledeće brojeve telefona:

 • 021/4879-213
 • 021/4879-215
 • 021/4879-217
 • 021/4879-231
 • 021/4879-239
 • 021/4879-243

Takođe, u okviru kovid centra funkcioniše i respiratorna ambulanta za trudnice, za decu, kao i kovid stomatološka ambulanta.

U funkciji je i posebna ambulanta za prekid kućne izolacije u okviru ove ustanove, a kontakt telefoni su:

 • 021/4879-218
 • 021/4879-272
 • 021/4879-841
 • 021/4879-842
 • 021/4879-870
 • 021/4879-277

Testiranja (antigenski testovi) se obavljaju u kovid ambulanti. Pregledi trenutno funkcionišu po principu prozivanja pacijenata redom kojim su došli u ambulantu. Savetuje se da u kovid centar dođete rano ujutru.

U slučaju da ste bili na prvom pregledu, pozitivni ste i na kućnom lečenju, a stanje vam se pogoršava, odmah se javite u kovid centar na pregled zbog pogoršanja stanja.

Redovna ambulanta Doma zdravlja je “Jovan Jovanović Zmaj”.

Testiranje na lični zahtev

Od 1. oktobra, na raspolaganju je PCR test na lični zahtev, po komercijalnim uslovima. Potrebno je da na Portalu eUprava odaberete uslugu eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev i izaberete opciju Pokreni uslugu. Nakon što izaberete željenu laboratoriju, prikazaće se kalendar gde je potrebno da odaberete neki od slobodnih termina.

Testiranje može da se zakaže za najviše pet članova porodice, ukoliko željena laboratorija prima više lica u jednom terminu. Testiranje može da se zakaže za građane Srbije, strane državljane sa boravkom u Srbiji, kao i za strane državljane bez boravka (turiste).

Nakon što odaberete broj lica koja žele da se testiraju na lični zahtev, potrebno je da popunite sva navedena polja i kliknete na taster Zakaži.

Kada uspešno zakažete termin, sistem će generisati popunjene uplatnice. U ovom trenutku nije omogućeno elektronsko plaćanje ove usluge, te je neophodno da prilikom testiranja u zakazanom terminu ponesete jedan primerak overene uplatnice kao dokaz o uplati. Detalji o plaćanju su OVDE.

U privatnim laboratorijama možete da uradite brze serološke testove – testove na antitela, po komercijalnim uslovima propisanim u pojedinačnim laboratorijama.

Šta ako moram u samoizolaciju?

Samoizolaciju propisuje lekar koji je pregledao pacijenta unesenog u kovid bazu. Prekid samoizolacije pacijent javlja ambulanti za prekid kućne izolacije na telefon, a ukoliko to lekar proceni, građanin se ispisuje iz kovid baze i vraća redovnim poslovima. Detalje o ovoj proceduri daje lekar.

Ukoliko je potrebno da otvorite bolovanje, potrebno je da budete pregledani/testirani u kovid ambulanti. Sa medicinskom dokumentacijom i zdravstvenom knjižicom se vaš član porodice ili druga osoba javlja lekaru u ambulanti “Jovan Jovanović Zmaj”, gde vam se otvara bolovanje. Ne idite lično u non-kovid ambulantu zbog ovoga.

Izvor: 021

Novosađani kažu da na pregled čekaju po 12 sati, a direktor Doma zdravlja računa dva

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link