Koronavirus Novi Sad

Novosadski sajam za 2 dana postaje kovid bolnica

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković najavio je da će danas pokrenuti proceduru da se Novosadski sajam pretvori u privremenu kovid bolnicu.

On nije precizirao kada će početi prijem pacijenata u ovoj bolnici, navodeći da su pokrenuli proces koji traje 48 sati kako bi se privremena bolnica na sajmu sredila. On kaže da su sadašnji bolnički kapaciteti preopterećeni.

“Svaki dan dolaze novi pacijenti i mi ćemo od danas aktivirati Novosadski sajam. Krenućemo u proceduru koja će zahtevati oko 48 sati da ga pripremimo. Ne želimo da dozvolimo da ijedan građanin ostane bez pomoći, ali i to ima svoje granice”, naveo je Gojković za TV Prvu.

Podsetimo, u novosadskim bolnicama se trenutno leči  gotovo 540 pacijenata što je apsulutni rekord i za 200 pacijenta više nego u vrhuncu epidemijskog talasa u julu. U KCV-u je 11 klinika pretvoreno u kovid bolnice, a uz njih radi i Vojna bolnica, kao i deo Instituta za plućne bolesti.

Novosadski sajam se proletos koristio za prijem pacijenta lakše obolelih od Covida19, a tokom julskog talasa nije bilo potrebe da se pacijenti tu smeštaju, piše 021.rs.

Poslednjih nedelja, pokrajinski i gradski čelnici su navodili da će se Novosadski sajam aktivirati u roku od 48 sati ukoliko to bude potrebno, mada su uvek govorili i da je pitanje da li će biti dovoljno medicinskog i drugog osoblja za rad sa pacijentima u privremenoj bolnici jer su već opterećeni u redovnim bolnicama, a veliki broj zaposlenih je ili na bolovanju ili karantinu zbog Covida19.

Korona virus i vakcina: U oskudici činjenica bujaju glasine

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
84 Shares
Share via
Copy link